Η ερώτηση της ημέρας: Γιατί δεν υπάρχουν Έλληνες εργάτες να μαζέψουν τα σπαράγγια;

Χωράφι με σπαράγγια Image by pixabay.com Christian Bueltemann




Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΖΑΓΟΡΙΑΝΙΤΗ

Προφανώς αν υπάρχει ανάγκη για εργάτες γης καλώς κατατέθηκε και ψηφίστηκε η τροπολογία που επιτρέπει την κατ’ εξαίρεση είσοδο 3.500 ξένων εργατών γης προκειμένου να μαζέψουν τη σοδειά από τα σπαράγγια στη βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με την τροπολογία η απασχόληση θα είναι τουλάχιστον 30 ημέρες και θα υπάρχει κατάλυμα που θα πληροί όρους και προϋποθέσεις καθώς και ασφάλιση με εργόσημο.

Και έτσι προκύπτει ένα μεγάλο ερώτημα. Γιατί δεν υπάρχουν Έλληνες διατεθειμένοι να καλύψουν τις συγκριμένες εποχικές θέσεις και προκύπτει η ανάγκη για ξένους εργάτες.

Με βάση ποια λογική ένας Έλληνας άνεργος, πιθανότατα δε και μακροχρόνια άνεργος, άρα χωρίς επίδομα δεν ζητά να καλύψει μια θέση που θα του αποφέρει ένα σημαντικό ποσό για να καλύψει ανάγκες του ίδιου και της οικογένειάς του. Και μάλιστα σε μια χώρα που τα χρήματα τα οποία θα αποφέρει σε έναν εργάτη αυτή η απασχόληση είναι ίσως περισσότερα από όσα δηλώνουν στης φορολογική τους δήλωση μερικές εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας.

Πόσο ευκολότερο είναι άραγε για εργάτες γειτονικών ή άλλων χωρών να ξεκινήσουν από την πατρίδα τους για ένα μήνα και πόσο δυσκολότερο είναι να συμβεί αυτό για εργάτες ή άνεργους από τους ίδιους ή γειτονικούς νομούς ή έστω από κάποιο άλλο νομό της Ελλάδας.

Δεν έχει νόημα να κάνουμε εικασίες ή να πιθανολογούμε τις αιτίες. Ο καθένας μπορεί να έχει και μια άποψη που να εισφέρει μια από τις αιτίες.

Το ζήτημα όμως παραμένει και είναι άξιο απάντησης. Γιατί δεν υπάρχουν Έλληνες εργάτες γης να μαζέψουν τα σπαράγγια;

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Κύριοι, Μητσοτάκη και Τσίπρα, ίσως είναι η τελευταία σας ευκαιρία: Φανατισμός και βία σας οδηγούν στον γκρεμό

Τροπολογία για να έρθουν 3.500 ξένοι εργάτες που θα μαζέψουν τα σπαράγγια στη βόρεια Ελλάδα

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: