Frantzman: Η Τουρκία ετοιμάζεται να συγκρουστεί με το Ισραήλ, την Ελλάδα και την Ε.Ε. για το φυσικό αέριο

FILE PHOTO: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ετήσια πολυεθνική αεροναυτική άσκηση με την ονομασία «NOBLE DINA-2021», η οποία πραγματοποιήθηκε σε θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κύπρου. Φωτογραφία υπουργείο Άμυνας Κύπρου




Ο δημοσιογράφος και αρθρογράφος Seth J. Frantzman, επικαλούμενος τουρκικά μέσα ενημέρωσης, επανέρχεται στην πολεμική του εναντίον της Τουρκίας, η οποία απαιτεί από το Ισραήλ, την Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία να λαμβάνει …άδεια από την κατοχική δύναμη για να περνούν από την …υφαλοκρηπίδα της, που βεβαίως δεν είναι δική της.

Ο αρθρογράφος αναφέρεται στη «ρηματική διακοίνωση που επέδωσε η Τουρκία στην Ελλάδα και το Ισραήλ,  με την οποία υποστηρίζει ότι οι δύο χώρες πρέπει να ζητήσουν την άδειά της πριν αρχίσουν εργασίες για την υλοποίηση του σχεδίου υποθαλάσσιου ηλεκτρικού καλωδίου».

Τίτλος του κειμένου της ιστοσελίδας THE JERUSALEM POST: «Η Τουρκία ετοιμάζεται να συγκρουστεί με το Ισραήλ, την Ελλάδα και την ΕΕ για το East Med  [Gas Forum]»
Υπότιτλος: «Σκοπός της Άγκυρας είναι να καταστρέψει τις σχέσεις του Ισραήλ. Επιπλέον, προσπάθησε να δελεάσει την Αίγυπτο με κρούσεις συμφιλίωσης τον τελευταίο μήνα»

Ακολουθεί καταγραφή των πρόσφατων εντάσεων που έχει δημιουργήσει  η Τουρκία στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, που έχουν ως απώτερο σκοπό να επηρεάσουν αρνητικά τις περιφερειακές συμμαχίες που έχουν διαμορφωθεί.

Γενικά πρόκειται για ένα αρνητικό δημοσίευμα από ένα σημαντικό αρθρογράφο, ο οποίος συχνά-πυκνά αποδεικνύει τα “fake news” της κατοχικής δύναμης, η οποία προσπαθεί να αποδείξει ότι ξεκινά σύντομα διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

ΠΗΓΗ: Ιστοσελίδας THE JERUSALEM POST

Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας ISRAEL HAYOM αναφέρεται στην δήθεν αλλαγή του τρόπου συμπεριφοράς της Τουρκίας απέναντι στο Ισραήλ. Η ιστοσελίδα αυτή, μερικές φορές γίνεται όχημα για τις θέσεις της κατοχικής δύναμης και πρέπει κανείς να είναι προσεκτικός με τα δημοσιεύματα της.

Καλό, επίσης, είναι να τα παρακολουθούμε για να γνωρίζουμε και πως “παίζει” η Τουρκία με τα “fake news” και πως τα φυτεύει ακόμα και σε ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Στην ιστοσελίδα σημειώνεται ότι μετά από την αποστολή μερικών φιλικών μηνυμάτων από την Άγκυρα προς την Ιερουσαλήμ, τη Δευτέρα στάλθηκαν προς την Ελλάδα και το Ισραήλ επιστολές που ζητούσαν τον “σεβασμό” των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών της Τουρκίας, προτρέποντας τις δύο χώρες να ζητήσουν  τουρκική άδεια για τη δραστηριοποίησή τους τμήματα της Ανατολικής Μεσογείου.

Τίτλος της ISRAEL HAYOM: «Τουρκία προς  Ισραήλ: Σεβαστείτε τα θαλάσσια σύνορα»
Υπότιτλος: «Από την Άγκυρα έστειλαν επιστολή στην Ιερουσαλήμ και στην Αθήνα: Θα πρέπει να ζητήσετε την έγκρισή μας για δραστηριοποίηση στα αποκλειστικά οικονομικά μας ύδατα – Το πρόβλημα: Δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας για σύνορα»

Ο αρθρογράφος DIN SHMUEL HELMES τονίζει τη σοβαρότητα της κίνησης «εφόσον ο αγωγός  EastMed που θα μεταφέρει Φυσικό Αέριο από το Ισραήλ στην Κύπρο και από εκεί στην Ελλάδα, θα περνά από θαλάσσια τμήματα που ερίζουν για ΑΟΖ Τουρκία και Ελλάδα».

ΠΗΓΗ: Ιστοσελίδα ISRAEL HAYOM

Οι Ρώσοι δίνουν στεγνά τον φίλο τους Ταγίπ: “Ο Ερντογάν προσπαθεί να φωνάξει ώστε να τον ακούσει το Κάιρο”…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: