Εύφλεκτο σκηνικό στη Βουλή μετά τις πρωτοφανείς ακρότητες στη Νέα Σμύρνη

File Photo. Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Στη Βουλή αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα στις 10.30 η πολιτική αντιπαράθεση που ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή με τις ακρότητες του αστυνομικού ελέγχου στην πλατεία Νέας Σμύρνης και συνεχίστηκε οξύτερη με αφορμή τον άγριο ξυλοδαρμό αστυνομικού από αντιεξουαιαστές και χούλιγκαν στη συγκέντρωση της Τρίτης, στην ίδια περιοχή.

Αφμορή για τη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών είναι η επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με θέμα: «Πρωτοφανής αστυνομική βία εις βάρος των πολιτών με πρόσχημα την τήρηση υγειονομικών μέτρων που ο πρωθυπουργός και στελέχη της κυβέρνησης διαρκώς παραβιάζουν».

Στην ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας ερωτά «για πόσο ακόμη θα επιτρέπει αυτό το κρεσέντο φαινομένων αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας με πρόσχημα την τήρηση των υγειονομικών μέτρων που ο ίδιος και στελέχη της κυβέρνησή σας διαρκώς παραβιάζετε», ενώ τον καλεί να απαντήσει γιατί δεν αποσύρονται από τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων οι αστυνομικοί με βαρύ οπλισμό, καθώς και γιατί έπαυσε την Επιτροπή για τη διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας.

Επισημαίνει επίσης ότι «τα πρόσφατα φαινόμενα βίας και αυθαιρεσίας της αστυνομίας στη Νέα Σμύρνη ξεπερνούν κάθε όριο» και ότι «δυστυχώς όμως δεν αποτελούν μεμονωμένο περιστατικό, αλλά συστηματικό φαινόμενο».

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο, βούληση του πρωθυπουργού στη συγκεκριμένη συζήτηση θα είναι η «φυγή προς τα εμπρός»  με διάθεση συνεννόησης και κατευνασμού.

Υπό αυτό το πρίσμα ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να εξαγγείλει συγκεκριμένες δράσεις που θα κινούνται σε 3 άξονες:

– Ενίσχυση του ρόλου του Συνηγόρου του Πολίτη στην διερεύνηση των περιστατικών βίας από αστυνομικά όργανα

– Ενίσχυση της εκπαίδευσης των αστυνομικών

– Εξέταση όλων των παραμέτρων από ειδικούς εμπειρογνώμονες του οπτικοακουστικού υλικού που καταγράφουν οι κάμερες που έχουν προστεθεί στις στολές των αστυνομικών.

Σε κάθε περίπτωση όμως σημειώνουν πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο, εάν στην πρωτολογία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιλέξει την οδό της οξύτητας, τότε η απάντηση που θα δοθεί θα είναι ανάλογης δριμύτητας.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE  

Ο Κουφοντίνας δεν πάει Κορυδαλλό: Οι δύο συλληφθέντες για την επίθεση στον αστυνομικό ενώπιον του Εισαγγελέα

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: