Δραματικές ώρες στο ΕΣΥ: Νοσοκομείο Covid γίνεται o Ερυθρός Σταυρός, επιστρατεύονται ιδιωτικές μονάδες

Η είδοδος του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών “ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ” (Ερυθρός Σταυρός), Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019. ΑΠΕ – ΜΠΕ/ΑΠΕ – ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές




Σε εξέλιξη βρίσκεται η «εκκένωση» του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» προκειμένου αυτό να μετατραπεί σε νοσοκομείο αντιμετώπισης αποκλειστικά περιστατικών Covid-19.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ήδη περίπου 15 ασθενείς με άλλες ασθένειες μεταφέρθηκαν από τον Ερυθρό Σταυρό στο ΝΙΜΤΣ.

Η μετατροπή του Ερυθρού Σταυρού θα γίνει κατά το πρότυπο του «Σωτηρία» και του «Σισμανογλείου», ενώ σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα αναζητείται και άλλη δομή, ιδιωτική, για να συνδράμει στο ΕΣΥ.

Οπως γνωστοποίησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στην ΕΡΤ, το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αναμένεται να ανακοινώσει την ένταξη και νέων ιδιωτικών μονάδων στο κοινό μέτωπο δημόσιου και ιδιωτικού τομέα  για την αποσυμπίεση στο σύστημα υγείας.

Χθες σημειώνεται ότι διασωληνωμένοι έσπασαν το «φράγμα» των 600 (με 605 άτομα) αριθμός που συνιστά ρεκόρ – έτους για το 2021 αλλά και μία από τις πλέιον υψλές επιδόσεις από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης.

Πρόβλεψη για πάνω από 3.000 κρούσματα

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι απαισιόδοξες εκτιμήσεις των ειδικών για την εξέλιξη των κρουσμάτων το επόμενο χρονικό διάστημα:

«Έχουμε πει ότι αυτή την εβδομάδα ενδεχομένως να δούμε πάνω από 3.000 κρούσματα. Αυτή την εβδομάδα και έως τις 25 Μαρτίου θα είμαστε σε ελαφριά, αλλά ανοδική πορεία» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και αντιπρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας Νίκος Τζανάκης.

Σχολιάζοντας τα νέα αποθαρρυντικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν για τα αστικά λύματα, ανέφερε ότι είναι καλός δείκτης και μάλιστα προπορεύεται των κρουσμάτων κατά μια εβδομάδα, ίσως και παραπάνω».

Με πληροφορίες από Εθνος, ΣΚΑΙ,

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Εφιαλτική πρόβλεψη για 100 νεκρούς την ημέρα από τον καθηγητή Παυλάκη: «Γκάφα» Ευρωπαίων με AstraZeneca

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: