Ασταμάτητος ο κορωναϊός στη Γερμανία: Πάνω από 16 χιλιάδες τα νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Τα θέατρα και οι πολιτιστικοί χώροι στη Γερμανία άνοιξαν και οι πολίτες έσπευσαν να τα γιομίσουν… Το στιγμιότυπο είναι από το Βερολίνο. EPA, Sean Gallup / POOL




Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 16.033 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 2.645.783, κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Σάββατο το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Παράλληλα, άλλοι 207 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους 74.565 νεκρούς ως εδώ, κατά την ίδια πηγή.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία καταγράφηκαν 25.735 νέα περιστατικά κορονοϊού και 386 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 364.822 διαγνωστικά τεστ, το 7,05% από τα οποία ήταν θετικό.

Σε σχέση με χθες, στις μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται 31 περισσότεροι ασθενείς, ενώ στις νοσοκομειακές μονάδες είναι 164 περισσότεροι.

Σε ό,τι αφορά τις περιοχές της χώρας με τα περισσότερα κρούσματα, στην πρώτη θέση βρίσκεται πάντα η Λομβαρδία (5.518) και ακολουθούν η Εμίλια Ρομάνια (3.188) με κύρια πόλη την Μπολόνια, το Πεδεμόντιο (2.997) με πρωτεύουσα το Τορίνο και η περιφέρεια της Ρώμης, Λάτιο, με 2.188 περιστατικά.

Ο Τζιάνι Ρέτσα, γενικός διευθυντής του Τομέα Πρόληψης του ιταλικού υπουργείου Υγείας τόνισε σήμερα πως «το γεγονός ότι ξανάρχισε η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca είναι λόγος ιδιαίτερης ανακούφισης, διότι πρέπει να δοθεί μεγάλη ώθηση στην εκστρατεία εμβολιασμού».

«Πρέπει να θυμόμαστε όλοι ότι αυτή την στιγμή σε κάθε 100.000 κατοίκους στην Ιταλία καταγράφονται 150 κρούσματα στατικά κορονοϊού. Αν εγκαταλείπαμε την οδό της δυναμικής εκστρατείας εμβολιασμού, θα κάναμε κάτι το τρομερά επικίνδυνο», πρόσθεσε ο Ρέτσα.

Πληροφορίες μέσω τουΑΠΕ-ΜΠΕ, του Reuters
Βερολίνο, Germany – Ρώμη, Italy

Απόφαση του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ: Η Γερμανία κατατάσσει την Πολωνία στις χώρες υψηλού κινδύνου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: