Άνοιγμα σχολείων με εβδομαδιαία rapid test και μετακινήσεις εκτός νομού στις 5 Απριλίου εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Συνεργείο του ΕΟΔΥ Αργολίδας κάνει rapid test σε διερχόμενους οδηγούς στην επαρχιακή οδό Ναυπλίου Νέας Κίου, Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Σε κατ’ αρχήν συμφωνία για επέκταση του λοκντάουν κατά ΄μια ακόμη εβδομάδα, άνοιγμα όμως των σχολείων και απελευθέρωση των μετακινήσεων μεταξύ νομών φέρονται να έχουν συμφωνήσει οι λοιμωξιολόγοι οι οποίοι συνεχίζουν την συνεδρίασή τους ώστε να καταλήξουν στις τελικές εισηγήσεις προς την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι λοιμωξιολόγοι φαίνεται να συμφωνούν ότι το άνοιγμα των σχολείων θα πρέπει να συνοδευτεί με διεξαγωγή rapid test κάθε Δευτέρα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Οι κυβερνητικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σήμερα τις 6μμ από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ενώ στην ίδια συνέντευξη Τύπου θα συμμετέχει και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος θα κάνει ανακοινώσεις για τα self test κορωναϊού.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τα self test θα είναι υποχρεωτικά – σε αντίθεση με ό,τι θα ισχύσει για τον γενικό πληθυσμό – για συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες, όπως για τους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο ή τις μεταφορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητείται παράλληλα από τους πολίτες να δηλώνεται το αποτέλεσμα που θα προκύπτει από τα self test – εάν είναι θετικό- καθώς έχει δημιουργηθεί ειδική πλατφόρμα από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το λόγο αυτό.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ή Πάσχα ή καλοκαίρι: Προβληματισμένοι για το άνοιγμα οι επιστήμονες, συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: