Αυτό απαιτεί ο Μπάιντεν: Ως την 1η Μαϊου τα εμβόλια να είναι προσβάσιμα στους ενήλικους Αμερικανούς

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν περπατά προς την αίθουσα East Room απ’ όπου απευθύνθηκε στον αμερικανικό λαό. EPA, Chris Kleponis / POOL




Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα δώσει εντολή τα εμβόλια για τον νέο κορονοϊό να είναι διαθέσιμα σε όλους τους ενήλικους πολίτες των ΗΠΑ ως την 1η Μαΐου.

Σκοπός είναι να αρθούν οι ηλικιακοί περιορισμοί, πάντως αυτό «δεν σημαίνει πως όλος ο κόσμος θα μπορεί να εμβολιαστεί ως την 1η Μαΐου».

Ο Τζο Μπάιντεν, μίλησε το βράδυ της Πέμπτης, σε ώρα υψηλής τηλεθέασης, στον αμερικανικό λαό. Ανέφερε την πιθανότητα οι Αμερικανοί να μπορέσουν να συγκεντρωθούν «σε μικρές ομάδες» κατά την εθνική εορτή της 4ης Ιουλίου και να μπορέσει να αποκατασταθεί εν μέρει η ομαλότητα.

Ανακοίνωσε ότι άλλα 4.000 μέλη των ένοπλων δυνάμεων θα συμμετάσχουν στην εκστρατεία ανοσοποίησης, αυξάνοντας το σύνολό τους στα 6.000.

Χθες, ο αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε κι έκανε νόμο του κράτους το σχέδιο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας, που προβλέπει δαπάνες 1,9 τρισεκ. δολαρίων, μετά την έγκρισή του την προηγουμένη από το Κογκρέσο.

Στην ομιλία του, ο κ. Μπάιντεν εξέφρασε την ελπίδα, αλλά και προειδοποίησε τους συμπολίτες του ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει.

  • Ο αγώνας εναντίον της πανδημίας «απέχει ακόμη πολύ από το να έχει τελειώσει» αλλά «θα έρθουν καλύτερες μέρες»

Ο αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε εναντίον της χαλάρωσης και του εφησυχασμού όσον αφορά την πανδημία του νέου κορονοϊού, τονίζοντας πως η μάχη «πολύ απέχει από το να έχει τελειώσει», ωστόσο πρόβαλε ταυτόχρονα μήνυμα ελπίδας υποσχόμενος ότι θα «έρθουν καλύτερες μέρες».

Ξεκινώντας το διάγγελμά του σε ώρα υψηλής τηλεθέασης την επομένη της έγκρισης από το Κογκρέσο του πακέτου 1,9 τρισεκ. δολαρίων για την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας, ο Τζο Μπάιντεν σημείωσε πως η χώρα του θα προσεχώς θα «νικήσει μια από τις πιο μαύρες και πιο σκληρές» περιόδους της ιστορίας του.

Τόνισε ακόμη ότι η κυβέρνησή του είναι μπροστά από το καθορισμένο χρονοδιάγραμμα στην προσπάθεια να εκπληρωθεί η υπόσχεσή του πως θα χορηγούνταν 100 εκατομμύρια εμβόλια τις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του.

Ο Μπάιντεν είπε χαρακτηριστικά πως πλέον αναμένει ότι ο στόχος αυτός, να έχουν γίνει 100 εκατ. εμβόλια, θα έχει επιτευχθεί την 60ή ημέρα του στην προεδρία.

Πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

Το νομοσχέδιο οικονομικής ανάκαμψης ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων υπέγραψε ο πρόεδρος Μπάιντεν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: