71.504 οι νεκροί στη Γερμανία: Μεγάλη ανησυχία για την εκτόξευση των κρουσμάτων του νέου κορωναϊού

File photo: Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ στο Γεεμανικό Κοινοβούλιο, στο Βερολίνο. EPA, FILIP SINGER




Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 10.580 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 2.482.522, κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Παρασκευή το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Άλλοι 264 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους μέχρι εδώ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, ο Ντενίς Σμιγκάλ, δήλωσε χθες Πέμπτη ότι η χώρα του πλήττεται πλέον από το «τρίτο κύμα» της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

«Καθημερινά βλέπουμε αύξηση του αριθμού των ασθενών, δυστυχώς», είπε και πρόσθεσε «το τρίτο κύμα (…) έχει αρχίσει στην Ουκρανία», σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο ουκρανός πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι θα εφαρμοστεί νέο εθνικό lockdown αν οι περισσότερες περιφέρειες της χώρας γίνουν «κόκκινες», αναφερόμενος στον χρωματικό κωδικό που σηματοδοτεί έξαρση της πανδημίας.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης έκανε την προειδοποίηση μερικές ώρες αφού ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας ότι τα κρούσματα του SARS-CoV-2 ξεπέρασαν τα 10.000 μέσα σε 24 ώρες, για πρώτη φορά φέτος.

Οι μολύνσεις καταγράφουν έξαρση την ώρα που οι ουκρανικές αρχές συνεχίζουν την εκστρατεία εμβολιασμού του πληθυσμού που ξεκίνησε την 24η Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Υγείας, ως προχθές Τετάρτη είχαν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου τους 9.568 πολίτες.

Η Ουκρανία των περίπου 44 εκατομμυρίων πολιτών είχε καταγράψει μέχρι χθες 26.591 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 1.374.762 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

  • Ιρλανδία: Οι αρχές ερευνούν αν συνδέονται με την πανδημία τέσσερις περιπτώσεις μωρών που γεννήθηκαν νεκρά

Οι υγειονομικές αρχές της Ιρλανδίας ξεκινούν έρευνα για τις περιπτώσεις τεσσάρων βρεφών που γεννήθηκαν νεκρά και ο θάνατός τους ενδέχεται να συνδέεται με την πανδημία του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής αρχίατρος της χώρας Ρόναν Γκλιν.

Ο Γκλιν είπε στους δημοσιογράφους ότι οι αρχές έχουν ενημερωθεί για τέσσερις περιπτώσεις θνησιγενών μωρών που ίσως συνδέονται με μια ασθένεια που αποκαλείται Covid placentis.

Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές που ανέφεραν αυτές τις περιπτώσεις, οι έγκυες γυναίκες είχαν βρεθεί θετικές στον νέο κορονοϊό και στη συνέχεια γέννησαν νεκρά βρέφη. Η αιτία θανάτου των μωρών τους ήταν μια μόλυνση του πλακούντα.

«Θα γίνουν επιπλέον έρευνες» προτού να επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων, είπε ο Γκλιν προσθέτοντας ότι δεν είναι σε θέση να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις γιατί «σε αυτό το στάδιο» δεν έχει περισσότερες λεπτομέρειες.

Στην Ιρλανδία έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι σήμερα 4.396 άνθρωποι λόγω της Covid-19. Η χώρα βρίσκεται εν μέσω του τρίτου πανεθνικού λοκντάουν, αφού στις αρχές Ιανουαρίου κατέγραφε το υψηλότερο ποσοστό μολύνσεων στον κόσμο, σε σχέση με τον πληθυσμό της.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βερολίνο, Germany – Κίεβο, Ukraine – Δουβλίνο, Ireland

28.839 οι νεκροί στην Τουρκία, 2.746.158 οι μολύνσεις: Δυσκολεύονται να “δαμάσουν” τον νέο κορωναϊό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: