Βόμβα στο Μαξίμου: Παραιτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους

File Photo: Παραιτήθηκε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε στο πολιτικό σκηνικό η παραίτηση του βουλευτή Επικρατείας της Ν.Δ Χρήστου Ταραντίλη, από τη θέση του κυβερνητικού εκροσώπου, μέσα σε λιγότερο από δυο μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Την παραίτησή του προς τον πρωθυπουγρό από την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου υπέβαλε ο Χρήστος Ταραντίλης.

Η επιστολή του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Θέλω να σας ευχαριστήσω ειλικρινά για τη μεγάλη τιμή να με ορίσετε Υφυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.

Οικογενειακοί λόγοι που προέκυψαν έκτοτε δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να ασκώ αυτά τα καθήκοντα.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι από τα βουλευτικά έδρανα θα συνεχίσω να είμαι στην πρώτη γραμμή της προσπάθειάς μας για μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν τη χώρα, τιμώντας πάντοτε την εμπιστοσύνη που μου δείξατε.

Με τιμή,
Χρήστος Ταραντίλης»

Χρέη Κυβερνητικού Εκπροσώπου θα εκπληρώνει η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Ποιός είναι ο Χρήστος Ταραντίλης

Ο Χρήστος Ταραντίλης είναι πανεπιστημιακός καθηγητής και εξελέγη βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ στις εκλογές του Ιουλίου του 2019. Γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας και της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Η σχέση του με τη ΝΔ, ενεργά ξεκίνησε το 2017 όταν, ως προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ανέλαβε γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του κόμματος.

Είναι Καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει διατελέσει Πρόεδρος του ΔΕΤ και μέλος των επιτροπών διοίκησης τεσσάρων μεταπτυχιακών προγραμμάτων στη Σχολή Διοίκησης του Πανεπιστημίου.

Επιπλέον, ο κ. Χρήστος Ταραντίλης είναι μέλος του εκδοτικού συμβουλίου (Associate Editor) του αμερικάνικου περιοδικού “Networks” (εκδοτικός οίκος Wiley), πρόεδρος και μέλος των επιτροπών πλήθους διεθνών επιστημονικών συνεδρίων στο χώρο της διοικητικής επιστήμης.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Νίκος Δένδιας: Προκλητικές δηλώσεις και «επιδείξεις δύναμης» από την Τουρκία δεν βοηθούν στις προσπάθειες για διάλογο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: