Το Ισραήλ δεσμεύεται να απογειώσει εντός του 2021 τα Ελληνικά C-130: H στρατηγική συμμαχία αποδίδει καρπούς

Εδώ και χρόνια είναι κοινό μυστικό ότι η διαθεσιμότητα των μεταγωγικών C-130 δεν βρίσκονται σε υψηλά ποσοστά όπως συνέβαινε περασμένες δεκαετίες. Οι μηχανικοί της 356 Μοίρας και της ΜΣΒ δίνουν τιτάνιο αγώνα και διατηρούν τ’ αεροσκάφη διαθέσιμα. Πηγή εικόνας: Πολεμική Αεροπορία




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL

Η στρατηγικής σημασίας συμμαχία με το κράτος του Ισραήλ επισφραγίστηκε πριν λίγο καιρό με το μεγάλο deal που έγινε για την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα. Ωστόσο ο τομέας της άμυνας όπως φαίνεται έχει πολλά σημεία, όπου μέσω του προηγμένου αμυντικά Ισραήλ, η Αθήνα μπορεί να καλύψει πολύ σημαντικά κενά που έχουν δημιουργηθεί από την αδιαφορία περασμένων ετών.

Ο προσανατολισμός των λύσεων «out of the box» σε θέματα συντήρησης και επαναδιάθεσης των μέσων, είναι εκείνος που λύνει συσσωρευμένα προβλήματα και σταματά τον διαρκή πονοκέφαλο στην πολιτική αλλά κυρίως στην στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου εθνικής άμυνας.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε κάνει ρεπορτάζ για την αμυντική συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ, όπως και για τις ευκαιρίες που δημιουργούνται μέσω αυτής, διότι τα επιθετικά ελικόπτερα της αεροπορίας στρατού, το Ισραήλ μπορεί να τα υποστηρίξει ώστε οι διαθεσιμότητες σε αυτό το κρίσιμο πτητικό μέσο για την άμυνα να διατηρηθούν σε ικανοποιητικά επίπεδα.

  • Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ήδη περιμένουν το επόμενο διάστημα τους Ισραηλινούς για να προχωρήσει με ταχύς ρυθμούς το σημαντικό για την Πολεμική Αεροπορία, εγχείρημα της Καλαμάτας και την μετατροπή της βάσης σε Διεθνές Αεροπορικό Κέντρο εκπαίδευσης ιπταμένων.

Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία όμως συζητούν με το Ισραήλ για μια σειρά θεμάτων που αφορούν, όχι μόνο την προμήθεια νέων προηγμένων οπλικών συστημάτων, όπως για παράδειγμα το αντιαρματικό SPIKE N/LOS, αλλά και για την συντήρηση υφιστάμενων μέσων που χρειάζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις το ταχύτερο δυνατό. Σημαντικά προγράμματα συντηρήσεων ή και αναβαθμίσεων είναι εκείνα των επιθετικών ελικοπτέρων Apache και των μεταγωγικών C-130.

  • Ναι στην ΕΑΒ δίχως λευκή επιταγή

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος πριν λίγες ημέρες είχε βρεθεί στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ για να δει από κοντά το πρώτο Ελληνικό F-16 Viper, πριν το σημαντικό ταξίδι του μαχητικού για τις ΗΠΑ. Από την Τανάγρα ο υπουργός είχε επισημάνει ότι η ΕΑΒ είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο για την αμυντική βιομηχανία, καλώντας όμως τη Διοίκηση και τους εργαζομένους να κάνουν ότι μπορούν για τ’ αεροσκάφη που βρίσκονται εντός των υπόστεγων της Αεροπορικής βιομηχανίας και ν’ αποδοθούν ξανά στην ΠΑ.

Μέσα από την απάντηση που έδωσε ο υπουργός στον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Γιώργο Φραγγίδη για την εργοστασιακή συντήρηση των μεταγωγικών αεροσκαφών C-130, φαίνεται ξανά η στήριξη στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, υπό προϋποθέσεις…

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος επανέλαβε ότι η έγκριση του υπό-προγράμματος που αφορά την αποστολή C-130 στο Ισραήλ, ώστε να επανέλθουν σε σύντομο χρονικό διάστημα σε πτητική κατάσταση, «δεν σημαίνει αυτόματα ότι ενεργοποιείται και θα υλοποιηθεί, καθώς η σχετική απόφαση θα εξαρτηθεί από τη δυνατότητα της ΕΑΒ, να υλοποιήσει την πρόταση που έχει υποβάλλει».\

Πηγή εικόνας: Πολεμική Αεροπορία

Μεταγωγικά αεροσκάφη βρίσκονταν εδώ και χρόνια στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία για προγραμματισμένη συντήρηση. Μάλιστα, όπως σημειώνουν πηγές από την Πολεμική Αεροπορία είχαν δοθεί και ανάλογα κονδύλια αλλά τα C-130 παρέμειναν στην Τανάγρα και η μόνη μετακίνηση που έγινε ήταν να μεταφερθούν στην 114 Πτέρυγα Μάχης.

Αυτή η κατάσταση η οποία διαιωνίζεται πολλά χρόνια τώρα ανάγκασε την ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας να προτείνει την «out of the box» λύση, κάτι που θεωρήθηκε πετυχημένο και με τους κινητήρες των πυροσβεστικών CL-215 & 415, οι οποίοι έφυγαν από την ΕΑΒ πριν λίγα χρόνια επισκευάστηκαν στο εξωτερικό και επέστρεψαν στην αρχή της αντιπυρικής περιόδου, δίνοντας μεγάλο μέρος του στόλου των πυροσβεστικών σε διαθεσιμότητα.

Πάντως τα υπόστεγα της ΕΑΒ περιμένουν και άλλα αεροσκάφη, η οποία αν εγγυόνταν την άμεση εξυπηρέτηση στην Πολεμική Αεροπορία, αυτή δεν θα είχε την ανάγκη να ψάξει εργολάβους για ν’ αναλάβουν ένα επισκευαστικό έργο, αλλά θα είχε απόλυτη εμπιστοσύνη στην τεχνογνωσία των ανθρώπων της Ελληνικής εταιρίας.

  • Τέσσερα C-130 στο Ισραηλ

Πάντως μέσα από την απάντηση που έδωσε στον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ ο υπουργός, φαίνεται ότι η απόφαση της «out of the box» λύσης έχει ληφθεί ως ένα μέτρο για την άμεση απογείωση του «Ηρακλή» της Πολεμικής Αεροπορίας.

Με αυτό τον τρόπο έρχεται όπως όλα δείχνουν η αντιμετώπιση της χαμηλής διαθεσιμότητας των μεταγωγικών αεροσκαφών, κάτι που προβληματίζει κάθε Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και του ΓΕΕΘΑ, από την στιγμή που ο «Ηρακλής» του αεροπορικού στόλου είναι ένα διακλαδικό αεροπορικό μέσο που μπορεί να επιχειρήσει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες υπάρχουν και να ταξιδέψει την Ελληνική σημαία πολύ μακρύτερα από τα Ελληνικά σύνορα και το FIR.

  • Σύμφωνα με την απάντηση που έχει δώσει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στη βουλή, υπάρχει πρόταση από την Ισραηλινή εταιρία Israel Aerospace Industries (ΙΑΙ) για την επαναφορά σε πτητική κατάσταση τεσσάρων αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας C-130 μέσα σ’ ένα ασφυκτικά δεσμευτικό πρόγραμμα, εφόσον πέσουν οι τελικές υπογραφές άμεσα.

Η συμφωνία έχει προχωρήσει αφού αυτό το διάστημα είναι σε πλήρη εξέλιξη οι διαδικασίες για την έγκριση ενεργοποίησης υπό-προγράμματος ώστε να συναφθεί διακρατική συμφωνία με το Ισραήλ και με αυτό τον τρόπο να ενεργοποιηθεί η σύμβαση με την Ισραηλινή εταιρία.

Το τελικό κόστος ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί ενώ σημαντικό για την Πολεμική Αεροπορία θεωρείται -και το σημείωσε ο υπουργός -ότι εντός του 2021 η εταιρία δεσμεύεται πως τα τρία C-130 που αναλαμβάνει, θα είναι ξανά στον αέρα και το τέταρτο εντός του 2022.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΑΜΥΝΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Με το βλέμμα στραμμένο στις νέες τουρκικές προκλήσεις και αμφισβητήσεις το Ελληνικό Επιτελείο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: