Στρατιωτικά γυμνάσια Τουρκίας – Αζερμπαϊτζάν στα σύνορα της Αρμενίας: Τι ετοιμάζουν οι “ειρηνιστές”;

File Photo: Φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν δείχνει αζέρικα αεροπορικές δυνάμεις να βομβαρδίζουν αρμενικού στόχους στον πόλεμο του ΣΑεπτεμβρίου. EPA/AZERBAIJAN DEFENCE MINISTRY / μέσω ΚΥΠΕ




Η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν πραγματοποιούν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις αυτήν την εβδομάδα στην ανατολική επαρχία Καρς της Τουρκίας, στα σύνορα με την Αρμενία.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε ένα βίντεο στο λογαριασμό του στο Twitter με δύο μαχητικά ελικόπτερα να πετούν γύρω από την τουρκική σημαία στο  κάστρο της πόλης Καρς.

Οι στρατιωτικές ασκήσεις, που θα διαρκέσουν έως τις 12 Φεβρουαρίου, “θα ενισχύσουν τη συνεργασία και το συντονισμό των κοινών επιχειρήσεων και την αξιολόγηση των ικανοτήτων των μονάδων της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν στις σκληρές συνθήκες του χειμώνα”, μετέδωσε το κρατικό τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν πραγματοποίησαν κοινή στρατιωτική άσκηση στην πρωτεύουσα του Αζερικού Μπακού και στην περιοχή Νακτσιβάν τον περασμένο Αύγουστο.

Η άσκηση εκείνη είχε πραγματοποιηθεί πριν ξεσπάσει ο πόλεμος μεταξύ δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας για το Ναγκόρνο Καραμπάχ, ο οποίος ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο.

Εκεχειρία με μεσολάβηση της Ρωσίας τον Νοέμβριο τερμάτισε τις μάχες. Το περασμένο Σάββατο το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ένας κοινός ρωσικός-τουρκικός σταθμός παρακολούθησης της εκεχειρίας άρχισε να λειτουργεί στο Άγκνταμ στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Το Άγκνταμ παραδόθηκε στο Αζερμπαϊτζάν από την Αρμενία στις 20 Νοεμβρίου όπως προβλέπεται από τη συμφωνία εκεχειρίας.

Με πληροφορίες από Ahval

Aκολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Το άδειο καλάθι της νοικοκυράς βρόχος για τον Ερντογάν: Κι αυτός απειλεί τους εμπόρους…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: