Ούτε συζήτηση για χαλάρωση της καραντίνας πριν την 1η Μαρτίου, λέει η Μέρκελ

Xιόνι και απαγορευτικές κορδέλες σε κλειστό λόγω λοκντάουν εστιατόριο στο Ντόρτμουντ, Γερμανία. EPA/FRIEDEMANN VOGEL
Η καγκελάριος Μέρκελ τάχθηκε σήμερα εναντίον οποιασδήποτε χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωναϊού μέχρι την 1η Μαρτίου.

«Το χρονικό διάστημα κατά τον οποίο η βρετανική μετάλλαξη του ιού δεν έχει ακόμη κυριαρχήσει είναι καθοριστικό για να μειωθούν με κάθε δυνατό τρόπο οι αριθμοί των κρουσμάτων. Για αυτόν τον λόγο, πρέπει κατά την άποψή μου να περιμένουμε μέχρι την 1η Μαρτίου πριν γίνει το οποιοδήποτε βήμα ανοίγματος», τόνισε η καγκελάριος Μέρκελ στους συμμετέχοντες στην σημερινή τηλεδιάσκεψη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός της (CDU) στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa).

«Αυτό είναι δύσκολο για τους γονείς και άλλους ανθρώπους που έχουν πληγεί (από τα περιοριστικά μέτρα). Στη συνέχεια όμως μπορούν να γίνουν τα πρώτα βήματα (χαλάρωσης των μέτρων) με ήσυχη συνείδηση», πρόσθεσε.

«Υπάρχουν (βέβαια) ακόμη διαφορές επ΄αυτού», παραδέχτηκε η καγκελάριος μια μέρα πριν από τις διαβουλεύσεις της με τους πρωθυπουργούς των ομοσπονδιακών κρατιδίων.

Η Μέρκελ είπε επίσης ότι «περιμένει πως η βρετανική μετάλλαξη του ιού θα είναι η κυρίαρχη στη Γερμανία σε λίγες εβδομάδες».

Με πληροφορίες από dpa μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Βερολίνο, Γερμανία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ίσως έως τα μέσα Μαρτίου σε καραντίνα η Πορτογαλία είπε η υπουργός Υγείας της χώρας

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: