Ο Βασίλης περιγράφει στην Ελεωνόρα τα πάθη του: Πώς τον βίασε στα 15 του γνωστός ηθοποιός-σκηνοθέτης

Ο Βασίλης μίλησε στον Alpha, και στην τηλεοπτική εkπομπή της. Photo via Alpha TV
Το πρώτο θύμα που κατέθεση μήνυση για βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκου κατά του γνωστού θεατράνθρωπου δήλωσε στο κανάλι Alpha και στην Ελεωνόρα Μελέτη: «Ήμουν 19 ετών όταν τον συνάντησα για τελευταία φορά και από την οργή μου τον αποκάλεσα παιδεραστή»…

Φως στην ταυτότητα του πρώτου ανθρώπου που έσπασε επισήμως τη σιωπή του, καταθέτοντας μήνυση που σχετίζεται με την σοκαριστική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης – παρενόχλησης από γνωστούς εκπροσώπους του ελληνικού θεάτρου, πέφτει λίγες μόλις εβδομάδες μετά την έναρξη του ελληνικού κινήματος #MeToo που έχει λάβει πλέον διαστάσεις χιονοστοιβάδας.

Πρόκειται για τον 40χρονο Βασίλη, ο οποίος ζει μόνιμα στο Βερολίνο, δεν έχει σχέση με τα εγχώρια θεατρικά δρώμενα και κατήγγειλε πως κακοποιήθηκε σεξουαλικά από γνωστό θεατράνθρωπο όταν ήταν ακόμη ανήλικος.

Πιο συγκεκριμένα -όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα– στην μήνυση που κατέθεσε στις 8 Φεβρουαρίου, στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, αναφέρει μεταξύ άλλων πως η σεξουαλική παρενόχληση ξεκίνησε όταν ήταν 15 ετών, στο καμαρίνι του του σκηνοθέτη ενώ συνεχίστηκε για τέσσερα ολόκληρα χρόνια οδηγώντας στην αποπλάνηση και τον βιασμό του.

Ο ίδιος αποφάσισε να μιλήσει για την τραυματική αυτή εμπειρία του στην τηλεοπτική εκπομπη της Ελεωνόρας Μελέτη «Μεσάνυχτα» και να καταγγείλει τον άνθρωπο που τον αποπλάνησε όταν ήρθε πριν λίγες ημέρες στην Ελλάδα και πληροφορήθηκε για το κύμα αντίστοιχων καταγγελιών, από καλλιτέχνες και μη, που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα μας συγκλονίζοντας το ελληνικό θέατρο.

  • Η περιγραφή της γνωριμίας του με τον μεγάλο πρωταγωνιστή, σε ηλικία μόλις 15 ετών.

Ο 40χρονος σήμερα Βασίλης, ο οποίος είναι ο πρώτος άνθρωπος που κινήθηκε νομικά εναντίον γνωστού θεατράνθρωπου περιέγραψε στην Ελεονώρα Μελέτη την προσωπική του ιστορία. Πως έγινε η γνωριμία του με τον μεγάλο πρωταγωνιστή, σε ηλικία μόλις 15 ετών, που τον στιγμάτισε για πάντα αποκαλύπτοντας πως έπεσε θύμα βιασμού και αποπλάνησης από τον φερόμενο ως θύτη.

«Λείπω πολλά χρόνια στο Λονδίνο και γύρισα στην Ελλάδα. Θα γύριζα τη γη και τον ουρανό για να κάνω αυτή τη μήνυση. Ήθελα να εκπροσωπηθώ από έναν δικηγόρο και όχι να το καταγγείλω στα social media. Τα τελευταία χρόνια μου είχε δημιουργηθεί πάρα πολύ η ανάγκη να το μοιραστώ και είχα πει στους φίλους μου την ιστορία για να τη διαδώσουν. Έψαχνα ανθρώπους που να έχουν ζήσει τα ίδια από τον συγκεκριμένο άνθρωπο», είπε αρχικά ο ηθοποιός.

«Πήγαμε σε μία παράσταση. Κατά τη διάρκεια αυτής της παράστασης ο θεατράνθρωπος αυτός ένιωθα ότι με κοιτούσε. Κολακεύτηκα, ενθουσιάστηκα και μου δημιουργήθηκε η απορία αν ήταν μέρος του ρόλου ή αν όντως με κοιτάει. Όταν τελείωσε η παράσταση, πήγαμε στα παρασκήνια να συγχαρούμε και να γνωρίσουμε τους συντελεστές, με είδε και μια διάλεξε. Μου είπε “έλα εσύ εδώ” και όντως πήγα κι έκατσα δίπλα του. Εκείνη την ώρα ένιωσα πάρα πολύ ξεχωριστός. Νόμιζα ότι κατάλαβε πως έχω ταλέντο και το είδα σαν ευκαίρια. Ειδοποίησα τους συμμαθητές μου και την καθηγήτρια ότι θα μείνω παραπάνω γιατί θέλει να μου μιλήσει ο ηθοποιός και είπα ένα ψέμα ότι θα έρθει η μητέρα μου αργότερα να με πάρει», είπε μεταξύ άλλων και συνέχισε:

«Στο τέλος της συζήτησής μας -ήταν μπροστά κι άλλη ηθοποιός της παράστασης που περιφερόταν- με ρώτησε αν θέλω αυτόγραφο. Εγώ του απάντησα όχι, δεν ένιωθα την ανάγκη ότι είναι κάτι να μου υπογράψει κάποιος ένα αυτόγραφο. Αυτός τότε γύρισε το αυτόγραφο και μου έγραψε το σταθερό του τηλέφωνο και μου είπε να τον πάρω την επόμενη ημέρα τηλέφωνο».

  • Βασίλης: «Την τρίτη φορά που συναντηθήκαμε δέχθηκα την σεξουαλική κακοποίηση»

«Καθόμασταν δίπλα –δίπλα στον καναπέ. Με προσέγγισε. Εγώ ήμουν ταραγμένος και ξαφνικά με φίλησε. Εκεί έτρεμα. Είχα σοκαριστεί, ήμουν 15 χρονών. Είχα πάει για να συζητήσω για το θέατρο και αιφνιδιάστηκα. Είχα παγώσει. Αλλά μέσα μου ένιωθα και έναν ενθουσιασμό. Έφυγα και δεν πήγα τοις πρώτες ώρες στο σχολείο”.

“Είπα την ιστορία σε μια φίλη μου. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι είχε γίνει. Εκείνος μου είχε πει να τον παίρνω τηλέφωνο και να συναντηθούμε την επόμενη ημέρα. Δεν θυμάμαι πάρα πολλά. Έχω μπλοκάρει αρκετά πράγματα σε σχέση με τις πιο ιδιωτικές στιγμές μας. Την τρίτη φορά δέχθηκα την σεξουαλική κακοποίηση. Εγώ απλά ακολουθούσα. Όλο αυτό κράτησε σχεδόν τέσσερα χρόνια».

  • “Ο θεατράνθρωπος με κακοποιούσε σεξουαλικά για τέσσερα χρόνια”

«Ήμουν 19 ετών όταν τον συνάντησα για τελευταία φορά και από την οργή μου τον αποκάλεσα παιδεραστή» είπε στην Μελέτη το πρώτο θύμα που κατέθεση μήνυση για βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκου κατά του γνωστούν θεατράνθρωπου.

  • Η ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΘΗΚΕ

Οι καταγγελίες της Κύπριας εν αποστρατεία υπαξιωματικού της Εθνικής Φρουράς στην ελληνική τηλεόραση περί σεξουαλικής παρενόχλησης δεν ευσταθούν, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Χρίστος Πιερής, ο οποίος είπε πως η υπόθεση που επικαλείται η συγκεκριμένη γυναίκα αφορά στο 2010 και έχει διερευνηθεί εις βάθος από την Εθνική Φρουρά.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει τα όσα είδαν χθες το φως της δημοσιότητας και αφορούν στη συγκεκριμένη Κύπρια εν αποστρατεία υπαξιωματικό, η οποία υποστήριξε σε ελληνικό κανάλι ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στην Εθνική Φρουρά αναφέροντας δύο περιπτώσεις κατά τα έτη 1999 και 2010, ο κ. Πιερής ανέφερε πως αναφορικά στο έτος 1999 δεν υπάρχει εκ μέρους της καταγγελία, όπως η ίδια ισχυρίζεται, για να σημειώσει, ωστόσο, πως το 2010 έγινε όντως καταγγελία, η οποία διερευνήθηκε εις βάθος από την Εθνική Φρουρά και δεν διαπιστώθηκε οτιδήποτε μεμπτό.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΥΠΑΜ το αποτέλεσμα από τη διερεύνηση των καταγγελιών της έδειξε ότι οι κατηγορίες της γυναίκας αυτής «δεν ευσταθούσαν», για να προσθέσει ότι η υπόθεση διερευνήθηκε και από την τότε Επίτροπο Διοικήσεως χωρίς να προκύψει οτιδήποτε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Πιερής διευκρίνισε ότι οι λόγοι απομάκρυνσης της συγκεκριμένης γυναίκας από τις τάξεις της Εθνικής Φρουράς δεν έχουν να κάνουν με την καταγγελία που υπέβαλε το 2010, αλλά με την διάπραξη σοβαρών πειθαρχικών παραπτωμάτων.

«Μετά από τρεις αξιολογήσεις, από τις οποίες δεν κρίθηκε προακτέα έφυγε από την ΕΦ το 2018 και έφυγε γιατί δεν ήταν ικανή να υπηρετεί», είπε συγκεκριμένα.

Αναφορικά με την ενδεχόμενη προσφυγή της γυναίκας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως η ίδια ανέφερε σε κανάλι της ελληνικής τηλεόρασης, ο κ. Πιερής είπε πως η Εθνική Φρουρά είναι έτοιμη να συνεργαστεί πλήρως.

Είπε, περαιτέρω, πως η συγκεκριμένη υπόθεση δεν είναι όπως οι υπόλοιπες υποθέσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν σε κοπέλες που υπέστησαν σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση και φοβούνταν να μιλήσουν και τώρα μίλησαν και γίνεται διερεύνηση.

Όπως είπε «στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει γίνει διερεύνηση και βρέθηκε ότι οι κατηγορίες της συγκεκριμένης γυναίκας δεν ευσταθούσαν».

Τέλος, σε ερώτηση αν έχουν περιέλθει εις γνώση της ΕΦ άλλα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης, ο κ. Πιερής απάντησε αρνητικά.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και ΚΥΠΕ

Η “Μήδεια” φεύγει και αφήνει πίσω τις “συντρίμμια”: Μάχη όλη τη νύχτα για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: