Δεκάδες επιδρομές της γερμανικής Αστυνομίας εναντίον νεοναζιστικών εγκληματικών συμμοριών

File Photo: Στιγμιότυπο από πορεία νεοναζί στη Γερμανία. EPA, MICHAEL KAPPELER μέσω ΚΥΠΕ
Εκατοντάδες αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμερα τα χαράματα επιδρομές σε 27 κατοικίες και επιχειρήσεις στη Γερμανία σε μια επιχείρηση με στόχο μέλη ακροδεξιών οργανώσεων ύποπτα για λαθρεμπόριο ναρκωτικών και όπλων.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται το γραφείο ενός δικηγόρου, μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο MDR.

Εισαγγελείς είπαν στο MDR πως οκτώ πρόσωπα, ηλικίας από 24 έως 55 ετών, έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής κατά τις επιδρομές, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από 500 αστυνομικούς. Οι ύποπτοι ήταν μέλη των νεοναζιστικών οργανώσεων Turonen και Garde 20, μετέδωσε το MDR.

Οι αρχές ανακοίνωσαν πως οι δύο συμμορίες ελέγχουν εδώ και χρόνια το λαθρεμπόριο των ναρκωτικών στο ανατολικό κρατίδιο της Θουριγγίας, διευθύνοντας ένα δίκτυο που διακινεί κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη και όπλα.

Επιδρομή έγινε επίσης στα γραφεία ενός δικηγόρου στο κεντρικό κρατίδιο της Έσσης.

Το MDR μετέδωσε πως οι έρευνές του αποκάλυψαν ότι οι επιδρομές ήταν το αποτέλεσμα παρακολουθήσεων από τις υπηρεσίες ασφαλείας που διήρκεσαν δύο χρόνια.

Τα μέλη των Turonen και Garde 20 αναγνωρίζονται από τα μαύρα ρούχα τους με τα ακροδεξιά εθνικιστικά εμβλήματα. Έχουν γίνει οι κύριοι οργανωτές ακροδεξιών συναυλιών χέβι μέταλ, στις οποίες εμφανίζονται νεοναζιστικά συγκροτήματα από τη Γερμανία και άλλες χώρες.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βερολίνο, Γερμανία

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Τα 11 δισ. της νέας διώρυγας αιτία πολέμου Ερντογάν – Ιμάμογλου: Ο δήμαρχος ζητάει μέτρα για τους πολίτες

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: