Τα 11 δισ. της νέας διώρυγας αιτία πολέμου Ερντογάν – Ιμάμογλου: Ο δήμαρχος ζητάει μέτρα για τους πολίτες

File Photo O πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και ο δήμαρχος Κωνσταντινούποης Εκρέμ Ιμάμογλου HJ από EPA/SEDAT SUNA, EPA/TURKISH PRESIDENT μέσω ΚΥΠΕ




Οξύνονται οι τόνοι μεταξύ του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Οι διαφωνίες τους εστιάζονται κυρίως στη  οικονομία, με αφορμή την υπόσχεση Ερντογάν για την κατασκευή μίας φαραωνικών διαστάσεων διώρυγα στην Κωνσταντινούπολη.

Πρόκειται για ένα έργο που κοστίζει τουλάχιστον 11 δισ. δολάρια και για το οποίο ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης έχει εκφράσει την αντίθεσή του τόσο για οικονομικούς όσο και οικολογικούς λόγους εδώ και πολύ καιρό.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης ο οποίος αντιτίθεται στο έργο επανέλαβε τα επιχειρήματά του και δήλωσε ότι δίνει προτεραιότητα στο αποχετευτικό δίκτυο, η κατασκευή του οποίου ξεκινά σύντομα, την ανανέωση του στόλου των λεωφορείων της Πόλης και στα καθημερινά ζητήματα της οικονομίας.

Ειδικά για το ζήτημα των λεωφορείων ο κ. Ιμάμογλου αιτήθηκε δάνειο από το τουρκικό κράτος ενώ παράλληλα κατηγόρησε τον Ερντογάν για απόπειρα «αλλαγής της ατζέντας» με μεγαλόστομες εξαγγελίες, ώστε να επισκιαστούν τα μεγάλα προβλήματα της χώρας ακόμα και στον στρατιωτικό τομέα.

Ωστόσο ο πρόεδρος της Τουρκίας επιμένει: «Θα κάνουμε αυτό το έργο κι ας λένε όχι. Ολοκληρώθηκαν όλες οι τεχνικές μελέτες της διώρυγας της Κωνσταντινούπολης, θα την κατασκευάσουμε με πείσμα. Ο σημερινός δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης δεν καταλαβαίνει από τέτοιες δουλειές», ανέφερε.

HJ με πληροφορίες από cumhuriyet.com.tr, diken.com.tr

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Νέες αστειότητες Ακάρ για την «παρενόχληση» Τσεσμέ, θράσος για «Γαλάζια Πατρίδα» και μισόλογα για τους S – 400

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: