Επιμένει προκλητικά ο Τσαβούσογλου: Μόνη λύση τα δυο κράτη, μείζον θέμα ο διαμερισμός του φυσικού πλούτου

Ο υπουργός Εξωτερικών της κατοχικής Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον κατοχικό ηγέτη Ερσείν Τατάρ στην κατεχόμενη Λευκωσία. Φωτογραφία via Twitter, @MevlutCavusoglu




Εμμένοντας στην στρατηγική της Άγκυρας  ότι η λύση των κρατών είναι η μοναδική προοπτική, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε σήμερα πως ο τρόπος διαμοιρασμού των εσόδων του φυσικού πλούτου της Κύπρου είναι το σημαντικότερο ζήτημα.

«Αν στην Κύπρο καταφέρουμε να βρούμε τον τρόπο του διαμοιρασμού των εσόδων, τότε θα έχουμε λύσει το 50% του ζητήματος της Ανατολικής Μεσογείου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ηγέτη του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, στην κατεχόμενη Λευκωσία, υποστηρίζοντας πως “είναι ξεπερασμένη η ομοσπονδιακή λύση”.

«Για 52 χρόνια έγιναν διαπραγματεύσεις για την ομοσπονδιακή λύση. Κάθε φορά οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν λόγω της στάσης των Ελληνοκυπρίων , όπως έγινε στο σχέδιο Ανάν. Αυτό πια εξαντλήθηκε. Τώρα πια θα πρέπει να γίνουν διαπραγματεύσεις με ισότιμη κυριαρχία. Άρα αν υπάρχει ισότιμη κυριαρχία, τότε μπορούν να υπάρχουν δυο κυρίαρχα κράτη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από Ahval/kathimerini.gr

 

Aκολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ιδέες αγγλικής σκηνοθεσίας “σκοτώνουν” την Κύπρο: Επιμονή των Τούρκων στα δυο κράτη-διχοτόμηση

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: