Ένα βίντεο γεμάτο νόημα και μηνύματα για ότι έχουν ζήσει οι Ένοπλες Δυνάμεις όλο το 2020…

FILE PHOTO: Στρατιώτες του Ελληνικού Στρατού στον Έβρο. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ
Περίπου τέτοιες ημέρες ήταν το 2020, στα τέλη Φεβρουαρίου, συγκεκριμένα στις 28, όπου τέθηκαν σε πλήρη συναγερμό οι Ένοπλες Δυνάμεις και έκαναν μαζί με την ΕΛΑΣ,

ένα τείχος απέναντι στην ασύμμετρη απειλή του μεταναστευτικού, όπως τη διαχειρίστηκε η Τουρκία η οποία έστελνε καραβάνια μεταναστών στις Καστανιές του Έβρου αλλά και σε όλο το μήκος των Ελληνοτουρκικών συνόρων.

Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφάλειας έταξαν εαυτό στη μάχη αυτή της ασύμμετρης απειλής γνωρίζοντας ότι η Τουρκία επιχειρήσουμε την προβοκάτσια.


Σχεδόν ένα τρίμηνο δεν σταμάτησαν οι αποτροπές της παράνομης μεταναστευτικής ροής στης περιοχή του Έβρου κι όταν η Άγκυρα είδε ότι ο Έβρος δεν πέφτει, οδήγησαν μετανάστες και πρόσφυγες ξανά στα παράλια.

Και αμέσως μετά ξεκίνησε ένας άλλος αγώνας για τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Αυτός της υπεράσπισης των Εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και της Εθνικής κυριαρχίας.
Επί πέντε μήνες οι Ένοπλες Δυνάμεις, από την ηγεσία έως και τον πιο νέο στρατιώτη, έζησαν την ένταση της αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Πέντε μήνες με πολλές απαντήσεις στην Τουρκία , με ιστορικές στιγμές, όπως η μεταστάθμευση των ελληνικών αεροσκαφών στην Κύπρο.
Μήνες όμως όπου η Αθήνα γνωστοποίησε τις θέσεις της σε όλες τις χώρες που ενδιαφέρονται για την ισορροπία της περιοχής και που αυτά τα κράτη βρέθηκαν με διαφορετικούς τρόπους το καθένα στο πλευρό της Ελλάδας.

Παράλληλα οι στρατιωτικές συνεργασίες με σημαντικούς συμμάχους ανέδειξε το γεγονός πως η Ελλάδα αποτελεί τον μόνο σταθεροποιητικό παράγοντα στην περιοχή όπου με την ισχύ της και με τον σεβασμό που δείχνει στο διεθνές δίκαιο, κερδίζει έδαφος , απέναντι στην πολιτική των κανονιοφόρων.

Δείτε το βίντεο για την χρονιά που θεωρείται σημαντική για τις ένοπλες δυνάμεις τόσο για την αποτρεπτική της ισχύ αλλά και για τις αποφάσεις που ελήφθησαν για το εξοπλιστικό τους μέλλον.

HELLAS JOURNAL

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

 

Στη Σούδα F-15 της Σαουδικής Αραβίας, στο Ριάντ ελληνικοί Patriot: Η εξωστρέφεια της Ελλάδας και η επιστροφή της στον Αραβικό κόσμο

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: