Εμβόλια εναντίον του Covid-19: Η επιτυχία των Βρετανών είναι οφθαλμαπάτη; ερωτά η Le Figaro…

FILE PHOTO: Νοσοκομειακά μεταφέρουν ασθενείς σε νοσοκομείο στο Λονδίνο. EPA, ANDY RAIN




Το δημοσίευμα της εφημερίδας Le Figaro (κείμενο Alexis Feertchak) προσπαθεί, βάσει στοιχείων, να επιβεβαιώσει την εκτίμηση του υφυπουργού Ευρωπαϊκών υποθέσεων, Clément Beaune, ότι «οι Βρετανοί  προχωρούν πιο γρήγορα στους εμβολιασμούς, γιατί στοιχημάτισαν στην πρώτη δόση».

Επισημαίνοντας, ότι στην αρχή της εβδομάδας, το Ηνωμένο Βασίλειο πέρασε τα «15 εκατομμυρίων εμβολιασμένων», αριθμό ορόσημο, δεδομένου, ότι αντιστοιχεί περισσότερο ή λιγότερο στον αριθμό των ατόμων που είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στο Covid-19, σε αντίθεση με τη Γαλλία που ήταν στα 2,84 εκατομμύρια, σημειώνει, ότι η επιτυχία της χώρας του Brexit, η οποία υπογραμμίζει περαιτέρω τη σχετική βραδύτητα των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν άφησε ανεπηρέαστο τον Γάλλο υφυπουργό, ο οποίος δεν έκρυψε τον σκεπτικισμό του για τη βρετανική νίκη.

«Θέλω ακόμα να δούμε ολόκληρη την κατάσταση. Οι Βρετανοί πηγαίνουν γρηγορότερα, πρώτον επειδή στοιχημάτισαν πολύ στην πρώτη δόση. Αν δείτε τον αριθμό των ατόμων που έλαβαν δύο δόσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, δηλαδή είναι πλήρως εμβολιασμένοι, έχετε λιγότερα άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο από ό, τι στην Ε.Ε.

Απώθησαν σημαντικά το χρόνο μεταξύ των δύο δόσεων. Υπάρχουν επιστήμονες που λένε, ότι μπορούμε να το κάνουμε, αλλά δεν είναι η σύσταση της Ανωτάτης αρχής μας για την υγεία. Οι Βρετανοί πήραν περισσότερα ρίσκα, πράγμα που τους επιτρέπει να προχωρήσουν γρηγορότερα.

Αυτό που συμβαίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι μια κατάσταση που ζηλεύω (…) είναι μια κατάσταση μαζικής επιτάχυνσης, επειδή η κατάσταση της υγείας τους είναι πολύ χειρότερη», ανέφερε ο Clément Beaune, με την εφημερίδα να διερωτάται κατά πόσον υπάρχει στις ανωτέρω δηλώσεις μια κακοπιστία ή η βρετανική νίκη είναι πραγματικά εξαπάτηση;

Κατά την άποψη της, εάν τα δεδομένα – παρουσιάζεται σχετικός πίνακας – που αναφέρει ο Clément Beaune είναι ακριβή, τα κράτη μέλη της ΕΕ είναι πράγματι μπροστά από το Ηνωμένο Βασίλειο, όσον αφορά στον αριθμό των ατόμων που έλαβαν τις δύο δόσεις τους.

Ωστόσο, αυτό το ευρωπαϊκό προβάδισμα αντικατοπτρίζει την ιδιαιτερότητα της βρετανικής στρατηγικής για χρονική απόσταση των δόσεων, αλλά δεν λέει τίποτα για το ποσοστό εμβολιασμού, που παραμένει ασύγκριτα υψηλότερο σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία, από ό, τι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εκτιμά δε, ότι η κριτική ενάντια στους προκαλούμενους κινδύνους από την έμφαση στις πρώτες δόσεις, οι οποίες είναι απολύτως νόμιμες, δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να ελαχιστοποιηθεί η μέχρι τώρα ποσοτική καθυστέρηση των Κρατών μελών της ΕΕ. Κατά τη γνώμη της, στον αγώνα εμβολίων, οι Βρετανοί απογειώθηκαν, ένα σύμβολο που πρέπει να ευχαριστεί τους υποστηρικτές του Brexit. 

ΠΗΓΗ: Le Figaro (κείμενο Alexis Feertchak) – Vaccins contre le Covid-19 : la réussite des Britanniques est-elle en trompe-l’œil?

Ο σουλτάνος και οι συκοφάντες του: Ο Ερντογάν οδηγεί την Τουρκία προς ένα ζοφερό μέλλον…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: