Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών και των κρουσμάτων στο Μεξικό, τη Βραζιλία, την Αργεντινή και την Κούβα

Πολίτες διαδηλώνουν στο Σ¨αο Πάολο της Βραζιλίας ζητώντας την παραίτηση του προέδρου Jair Bolsonaro. EPA, Sebastiao Moreira
Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 5.944 κρούσματα του SARS-CoV-2, με τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό στη χώρα της Λατινικής Αμερικής να φθάνει τους 2.060.625.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 122 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας από την 3η Μαρτίου 2020, όταν εκδηλώθηκε στην επικράτεια της χώρας, να φθάνει τους 51.122 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Η επαρχία του Μπουένος Άιρες κατέγραψε τα περισσότερα κρούσματα (2.510), με τις 596 διαγνώσεις να γίνονται στην πρωτεύουσα.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 7.785 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 832 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη λατινοαμερικάνικη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων να φθάνει ως εδώ τους 179.797 νεκρούς επί συνόλου 2.038.276 μολύνσεων.

Ο τρίτος βαρύτερος απολογισμός θυμάτων της πανδημίας στον κόσμο σε απόλυτους αριθμούς πιθανόν είναι υποτιμημένος, καθώς στελέχη του μεξικανικού υπουργείου Υγείας αναγνωρίζουν ότι στην πραγματικότητα οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι από αυτούς που καταγράφονται επίσημα.

Κούβα: 937 κρούσματα του νέου κορονοϊού, 4 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 937 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ ακόμη τέσσερις ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη νήσο της Καραϊβικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 291 νεκρούς επί συνόλου 43.484 μολύνσεων από τον Μάρτιο του 2020.

Σύμφωνα με τον Φρανσίσκο Ντουράν, επικεφαλής επιδημιολόγο στο υπουργείο Υγείας της Κούβας, τα 895 από τα νέα κρούσματα οφείλονταν σε εντόπια μετάδοση, ενώ 42 εντοπίστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, το Μεξικό, τη Γερμανία, την Ισπανία και την Τζαμάικα.

Οι περισσότερες μολύνσεις εντοπίστηκαν στην πρωτεύουσα Αβάνα.

Ο κ. Ντουράν επισήμανε ακόμη ότι οι ασθενείς με την COVID-19 που έχουν εισαχθεί και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία μειώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, στους 4.947, αλλά επέμεινε — όπως και την προηγουμένη — πως πρόκειται «για πολύ υψηλό αριθμό».

Η χώρα των 11,2 εκατομμυρίων κατοίκων, ως πρότινος η καλή μαθήτρια της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, συνεχίζει να δυσκολεύεται να ελέγξει το επιλεγόμενο δεύτερο κύμα, έστω κι αν η επιδημιολογική κατάσταση δεν συγκρίνεται με εκείνη σε άλλα κράτη της περιοχής.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Οι υγειονομικές αρχές στη Βραζιλία κατέγραψαν άλλους 1.212 θανάτους από την COVID-19 και 57.472 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα το Σάββατο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Η χώρα της νότιας Αμερικής έχει καταγράψει συνολικά 245.977 θανάτους από κορονοϊό και 10.139,148 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπουένος Άιρες, Argentina – Μεξικό, Mexico – Αβάνα, Cuba – Μπραζίλια, Brazil

Οι Ιταλικές αρχές έκλεισαν εμπορικές οδούς σε πολλές πόλεις: Αιτία η πολυκοσμία λόγω ηλιοφάνειας…

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: