Το “τελειωτικό” κτύπημα στον Τραμπ: Παραιτούνται οι σύμβουλοι Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Ομπράιαν. Φωτογραφία via CBS NEWS TV




Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Ομπράιαν και ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Μάθιου Πόντιγκερ, αποφάσισαν να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, μετά την απαράδεκτη εισβολή των οπαδών του στο Καπιτώλιο.

Η πληροφορία μεταδίδεται από τα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Εάν επιβεβαιωθεί αναμένεται ότι θα αποτελέσει το “τελειωτικό” κτύπημα της προεδρίας του κ. Τραμπ.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Μετά το Twitter, τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης που προτιμά ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, και το Facebook ανακοίνωσε ότι αναστέλλει προσωρινά τον λογαριασμό του, έπειτα από τη βίαιη εισβολή οπαδών του μεγιστάνα στο Καπιτώλιο προκειμένου να εμποδιστεί η κύρωση από το Κογκρέσο της νίκης του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

«Καταγράψαμε στη σελίδα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δύο παραβιάσεις των όρων χρήσης οι οποίες οδήγησαν στην αναστολή» της λειτουργίας του λογαριασμού του «για 24 ώρες,» πράγμα που σημαίνει ότι «δεν θα έχει τη δυνατότητα να κάνει αναρτήσεις στην πλατφόρμα» την περίοδο αυτή, διευκρίνισε η διαχείριση του Facebook σε ανακοίνωσή της.

Νωρίτερα διαχειριστές αφαίρεσαν από τον ιστότοπο βίντεο στο οποίο ο μεγιστάνας καλούσε τους οπαδούς του να «γυρίσουν στα σπίτια τους» αλλά επαναλάμβανε τον αναπόδεικτο ισχυρισμό του ότι του «έκλεψαν» την εκλογική νίκη.

Ο ιστότοπος Twitter ανέστειλε τον λογαριασμό του Τραμπ για 12 ώρες, προειδοποιώντας οτι εάν υπάρξουν νέες παραβιάσεις των όρων χρήσης του, θα τον αναστείλει μόνιμα.

Και οι Ρεπουμπλικάνοι εναντίον του Τραμπ: Άναψε τη φωτιά, δημιούργησε την απόλυτη μπανανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: