Σε σύγχυση η κυβέρνηση για τα σχολεία: Η Κεραμέως τα ανοίγει, η Πελώνη τα κλείνει…

File Photo: Σχολείο στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ




Παρά τις πολλαπλές ενδείξεις από τις δηλώσεις υπουργών και ειδικών ότι βρίσκεται “στο αέρα” το άνοιγμα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης την ερχόμενη Δευτέρα, το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το μεσημέρι, επιμένει ότι δημοτικά και νηπιαγωγεία θα ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται πως το άνοιγμα των σχολείων είναι υπό αίρεση είχαν αφήσει να εννοηθεί τόσο η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη, όσο και οι υπουργοί Επικρατείας και Υγείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και Βασίλης Κικίλιας.

«Η απόφαση που έχει ληφθεί ήδη από το ΥΠΑΙΘ, βάσει της εισήγησης των ειδικών, προβλέπει τη δια ζώσης επαναλειτουργία νηπιαγωγείων, δημοτικών και σχολείων ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων τη Δευτέρα 11/1, καθώς και την εξ αποστάσεως λειτουργία των Γυμνασίων και Λυκείων από αύριο, Παρασκευή 8/1» αναφέρει το υπουργείο Παιδείας.

Προσθέτει δε, πως ήδη έχει εκδοθεί εγκύκλιος για ανάληψη υπηρεσίας από τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και των ΣΜΕΑΕ για αύριο Παρασκευή 8/1.

«Όλα βαίνουν σύμφωνα με αυτόν τον προγραμματισμό, που στείλαμε στις 4/1» αναφέρει το υπουργείο Παιδείας.

Από αύριο μέσω τηλεκπαίδευσης γυμνάσια και λύκεια

Αύριο, Παρασκευή, 8/1 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγα λεπτά το υπουργείο Παιδείας.

Νωρίτερα κυβερνητικοί αξιωματούχοι με δηλώσεις τους είχαν αφήσει να εννοηθεί πως πιθανότατα να υπάρξει διαφορετική απόφαση ενόψει του ανοίγματος  των δημοτικών και νηπιαγωγείων την ερχόμενη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Τριπλασιάστηκε το ιικό φορτίο στην Αττική: Αγωνία για τα κρούσματα των Θεοφανείων και για τα σχολεία

Στον αέρα… το άνοιγμα των σχολείων, ορατή η παράταση του λοκντάουν: Αύριο συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: