Η Νάνσι Πελόσι ανακοίνωσε ότι θα γίνει η κύρωση του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών από το Κογκρέσο

FILE PHOTO: Η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής, Νάνσι Πελόσι είναι η μεγαλύτερη εχθρός του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. ΕPA, JIM LO SCALZO




Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Δημοκρατική Νάνσι Πελόσι, ενημέρωσε ότι η κύρωση της νίκης του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου θα γίνει αργότερα το βράδυ της Τετάρτης (σ.σ. τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης ώρα Ελλάδας).

«Ο σκοπός μας θα επιτευχθεί», τόνισε η Πελόσι σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, σημειώνοντας πως αδημονεί να δει τα μέλη του Κογκρέσου «αργότερα απόψε». Η διαδικασία, ανέφερε, θα ξεκινήσει αφού η αστυνομία ενημερώσει πως ο χώρος του Καπιτωλίου είναι ασφαλής, μετά την εισβολή οπαδών του Ρεπουμπλικάνου απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο εμβληματικό κτίριο.

Διευκρίνισε πως έλαβε την απόφαση έπειτα από διαβουλεύσεις με άλλα ηγετικά στελέχη του αμερικανικού Κογκρέσου και τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με τους επικεφαλής του Πενταγώνου, του υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς και με τον Ρεπουμπλικάνο αντιπρόεδρο Μάικ Πενς.

Κατά το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC, η Γερουσία αναμένεται να συγκληθεί στις 20:00 (τοπική ώρα· 03:00 ώρα Ελλάδας).

— Ο ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Ου. Μπους καταδίκασε σήμερα τις ταραχές στο αμερικανικό Καπιτώλιο και δήλωσε πως είναι συγκλονισμένος από την «απερίσκεπτη συμπεριφορά μερικών πολιτικών ηγετών μετά τις εκλογές».

«Είναι ένα εξοργιστικό και σπαραξικάρδιο θέαμα», υπογραμμίζει ο Μπους σε δήλωσή του. «Έτσι αμφισβητούνται εκλογικά αποτελέσματα σε μια μπανανία — όχι στη δημοκρατία μας».

Ο ίδιος προσθέτει πως η βίαιη επίθεση στο Καπιτώλιο έγινε από «ανθρώπους των οποίων τα πάθη πυροδοτήθηκαν από ψεύδη και ψευδείς ελπίδες. Η ανταρσία μπορεί να κάνει σοβαρή ζημιά στο έθνος και τη φήμη μας».

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

Παίρνει τα ηνία της Αμερικής ο αντιπρόεδρος Πενς; Ποιό το επόμενο βήμα; Αντικατάσταση Τραμπ;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: