Η γαλλική λίγκα ζήτησε μείωση 30% στους μισθούς όλων των ποδοσφαιριστών

File Photo ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σε μείωση μισθών των παικτών κατά 30% θα πρέπει να προχωρήσουν οι γαλλικοί σύλλογοι, προκειμένου να υπάρξει οικονομική ισορροπία, σύμφωνα με τοννDNCG, οργανισμό που είναι υπεύθυνος για την λογιστική παρακολούθηση των επαγγελματικών συλλόγων στη Γαλλία.

Το γαλλικό ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει σοβαρή οικονομική κρίση, εξαιτίας  της πανδημίας Covid-19. Η Ligue 1 ήταν η μόνη μεταξύ των κορυφαίων πρωταθλημάτων που δεν ολοκλήρωσε τη σεζόν 2019/20, ενώ υπήρξε απώλεια της σύμβασης δικαιωμάτων με τη Mediapro αξίας άνω των 800 εκατομμυρίων ευρώ ανά σεζόν.

O DNCG, έχει εκτιμήσει απώλειες 800 εκατομμυρίων ευρώ για τους συλλόγους Ligue 1 στο τέλος της σεζόν 2020/21. «Χωρίς δραστική μείωση των μισθών, δεν υπάρχει βιωσιμότητα του μοντέλου» δήλωσε ο Ζαν-Μαρκ Μικέλε, επικεφαλής τoυ DNCG. Οι μισθοί είναι το κύριο μέρος των δαπανών για τους γαλλικούς συλλόγους Ligue 1 και Ligue 2, καλύπτοντας πάνω από το 50%.

Χθες οι ηγέτες του πρωταθλήματος, μαζί με ορισμένους προέδρους συλλόγων τόσο της Ligue 1 όσο και της Ligue 2, συναντήθηκαν με τη γαλλική ένωση παικτών (UNFP) για να συζητήσουν σημαντική μείωση των αμοιβών για τους παίκτες. «Η μείωση των μισθών κατά 30% θα μας επέτρεπε να επιστρέψουμε σε μια μορφή οικονομικής ισορροπίας», τόνισε ο Μικέλε. Και είναι ακριβώς το ποσοστό μείωσης που ζητήθηκε από τους συλλόγους, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αντ. Βαζογιάννης

Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ιαπωνία: Δεν είναι σίγουρο ότι μπορούμε να φιλοξενήσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal