Η αστυνομία συνέλαβε τους δράστες που ξυλοκόπησαν τον σταθμάρχη του μετρό: Και αστυνομικός της ΔΙΑΣ!

FILE PHOTO: Ανδρες της αστυνομίας στο κέντρο των Αθηνών. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαΐτας




Δύο ανήλικα αδέλφια, ηλικίας 15 και 17 ετών, που συνελήφθησαν είναι, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δράστες που ξυλοκόπησαν βάναυσα τον σταθμάρxη του μετρό, την περασμένη Τετάρτη, στην αποβάθρα του σταθμού της Ομόνοιας.

Παράλληλα, συνελήφθη και αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, βοήθησε τους δύο ανήλικους προκειμένου να κρυφτούν.

Σημειώνεται, ότι τα πρόσωπα των δύο δραστών είχαν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας και η ΕΛΑΣ κατόρθωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα να τους ταυτοποιήσει. Αργά το βράδυ αναγνώρισε τα δύο αδέλφια ως τους δράστες της επίθεσης εναντίον του ο 53χρονος σταθμάρχης.

Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ανηλίκων.

ο 53χρονος σταθμάρχης ειδοποιήθηκε από τις αστυνομικές αρχές να μεταβεί στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Αθηνών, προκειμένου να προβεί στην αναγνώριση των δύο ανήλικων δραστών. Ο 53χρονος είδε και αναγνώρισε τους δύο ανήλικους ως τους δράστες της άγριας επίθεσης εναντίον του.

Η ομάδα που έφτασε σε λίγες ώρες στην εξιχνίαση της υπόθεσης και δρομολόγησε τη σύλληψη των δύο δραστών, είναι η ίδια ομάδα των αξιωματικών που έλυσε τον γρίφο της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα.

Ο 53χρονος σταθμάρχης είχε μιλήσει για την τραγική εμπειρία που έζησε στον χώρο της εργασίας του, όταν έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από δυο νεαρούς, επειδή τους ζήτησε να τηρήσουν τα υγειονομικά μέτρα, μίλησε ο 53χρονος σταθμάρχης, ο οποίος επισκέφθηκε γναθοχειρουργό για να αξιολογήσει την κατάστασή του.

«Ήταν ένα κακό όνειρο, πρέπει να πάω στον γιατρό και δεν μπορώ να μιλήσω… Υγεία και ανθρωπιά, τίποτα άλλο» είπε αρχικά.

Και συνέχισε, αναφερόμενος στους δυο δράστες: «Για τα δύο παιδιά που με χτύπησαν δεν έχω να πω κάτι, να είναι καλά, τίποτα άλλο! Πρέπει να φύγω, να πάω στο νοσοκομείο».

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ):

Μια πληροφορία που έφτασε την Παρασκευή στα γραφεία της Ασφάλειας σχετικά με την ταυτότητα των υπόπτων για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη επιτάχυνε την έρευνα οδηγώντας τις αρχές στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη εκδοχή, πληροφοριοδότης επικοινώνησε με υψηλόβαθμο αξιωματικό της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και του υπέδειξε ως ύποπτα τα δύο αδέλφια.

Φέρεται να του επεσήμανε ότι μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο τα δύο αδέλφια εξαφανίστηκαν καθώς και ότι ο σωματότυπος και το ντύσιμό τους προσομοιάζει με εκείνο των νεαρών που εμφανίζονταν να χτυπούν το σταθμάρχη.

Η πληροφορία φέρεται να διευκόλυνε το έργο των αστυνομικών της Ασφάλειας που πάντως, στο μεταξύ, είχαν προχωρήσει σε διαδικασία άρσης απορρήτου αναζητώντας τα κινητά τηλέφωνα των δραστών. Γνωρίζοντας με μεγάλη ακρίβεια τις κινήσεις τους από τις κάμερες ασφαλείας του Μετρό προχώρησαν σε σαρώσεις στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και τελικά κατάφεραν να απομονώσουν τα τηλέφωνά τους.

Ήταν καταχωρημένα στο όνομα της μητέρας τους.

Αξιωματικοί της Ασφάλειας πάντως επισημαίνουν ότι οι απαντήσεις από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ήρθαν να επιβεβαιώσουν την ταυτότητα των δραστών, την οποία είχαν νωρίτερα ανακαλύψει χάρη στη συνδρομή του πληροφοριοδότη.

Προχώρησαν σε άρση απορρήτου στο τηλέφωνο της μητέρας τους και προέκυψε ότι είχε επικοινωνία με 26χρονο ειδικό φρουρό. Τον ενημέρωσε για το τι είχε συμβεί και του ζητούσε βοήθεια προκειμένου τα δύο αγόρια να αποφύγουν τη σύλληψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., ο 26χρονος που είχε φιλική σχέση με την οικογένεια έδινε πληροφορίες π.χ. για τα χαρακτηριστικά των οχημάτων ασφαλείας που χρησιμοποιεί η ΕΛ.ΑΣ., δίχως φυσικά ποτέ να ενημερώσει την υπηρεσία του.

Τα δύο ανήλικα αδέλφια, 15 και 17 ετών φέρονται να ισχυρίστηκαν ότι επιτέθηκαν στον σταθμάρχη επειδή προκλήθηκαν απ’ αυτόν.

Η κακοκαιρία πλήττει όλη τη χώρα: Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω του χιονιά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: