Για έγκλημα μιλάει η σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη: Έστειλε επιστολή σε Πλακιωτάκη

File photo: Ο εκλιπών πρώην υπουργός Σήφης Βαλυράκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στοιχεία και μαρτυρίες που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπήρξε εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους στο δυστύχημα του Σήφη Βαλυράκη επικαλείται η γυναίκα του εκλιπόντος πρώην υπουργού, ζωγράφος Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη.

Σε επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, η κυρία Βαλυράκη υποστηρίζει:

«Οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας μιλούν και ίσως καταθέτουν στην τοπική Αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βεβαία η εκδοχή της ανθρωποκτονίας».

Τα επαγγελματικά σκάφη, σημειώνει η κυρία Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη, στην περιοχή είναι πολύ λίγα και πολύ λιγότερα αυτά που βρίσκονταν στη θάλασσα κατά τον χρόνο του συμβάντος. Στην επιστολή της η κυρία Βαλυράκη καταλήγει: «Σας ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα έτσι ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα δημοσιοποιήθηκαν τα πορίσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, σύμφωνα με τα οποία ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ έχασε τη ζωή του από σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

   Τηλεφώνημα από Πλακιωτάκη

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μετά την παραλαβή της επιστολής, ο υπουργός Ναυτιλίας και & Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης με την χήρα του Σήφη Βαλυράκη, την διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει εξονυχιστικός έλεγχος στην υπόθεση του θανάτου του συζύγου της.

Ο κ. Πλακιωτάκης είπε επίσης ότι η εμπειρία του Λιμενικού Σώματος σε τέτοιες υποθέσεις ναυτικών δυστυχημάτων είναι πάρα πολύ μεγάλη και ό,τι υπάρξει σχετικά με την υπόθεση να είναι βέβαιη πως θα αποκαλυφθεί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ/Ethnos.gr

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατό του Σήφη Βαλυράκη: Έχασε τη ζωή του από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal