Εμπρηστικός Τραμπ σε συγκέντρωση-παρωδία: Δεν θα παραιτηθούμε, δεν θα παραδεχθούμε

File Photo: Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. EPA, MICHAEL REYNOLDS μέσω ΚΥΠΕ




Σε μία εμπρηστική όσο και πρωτοφανή για τα παγκόσμια εκλογικά δεδομένα ομιλία και συγκέντρωση, μόλις 14 ημέρες προτού υποχρεωθεί εκών άκων να παραδώσει την εξουσία στον εκλεγμένο Πρόεδρο Μπάιντεν, ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε τους οπαδούς του ότι δεν θα παραδεχθεί ποτέ το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020.

«Δεν θα παραιτηθούμε ποτέ, δεν θα παραδεχθούμε ποτέ», είπε ο Τραμπ στη διαδήλωση που έχει διοργανωθεί κοντά στον Λευκό Οίκο, υποστηρίζοντας -χωρίς να παράσχει κανένα στοιχείο- ότι «εκατοντάδες χιλιάδες» οπαδοί συμμετέχουν σε αυτή.

 

«Θα σταματήσουμε την κλοπή», πρόσθεσε. «Κερδίσαμε αυτές τις εκλογές και τις κερδίσαμε ευρέως», είπε, πέρα από κάθε πραγματικότητα και παρά την απουσία αποδεικτικών στοιχείων που να υποστηρίζουν την υπόθεση της εκλογικής απάτης.

Αψηφώντας τις υγειονομικές συστάσεις, άνδρες και γυναίκες οπαδοί του Τραμ κατέφθασαν στην αμερικανική πρωτεύουσα από κάθε γωνιά της χώρας, στοιβαγμένοι, χωρίς να φορούν μάσκα, στο μετρό αλλά και στον χώρο της συγκέντρωσης.

EPA/MICHAEL REYNOLDS

Ο απερχόμενος Πρόεδρος, που συνεχίζει να μην αποδέχεται τη νίκη του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν, ενεθάρρυνε εδώ και ημέρες τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν στην αμερικανική πρωτεύουσα για αυτήν την ημέρα που θα είναι «τρελή», όπως προειδοποίησε.

Με πληροφορίες από Reuters

Επικίνδυνη φιέστα οπαδών του Τραμπ στην Ουάσινγκτον: Πολύς φανατισμός, μηδενικά μέτρα προστασίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: