Απαίτηση του βουλευτή Νάντλερ: Να παραπεμφθεί «άμεσα» σε δίκη και να παυθεί ο πρόεδρος Τραμπ

File Photo: Ο Δημοκρατικός βουλευτής της Νέας Υόρκης, Jerry Nadler (Α) στην Ουάσιγκτον. EPA, ERIK S. LESSER




Ο Ρεπουμπλικάνος απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη και να απομακρυνθεί από το κορυφαίο αξίωμα των ΗΠΑ «άμεσα», τόνισε ο πρόεδρος της επιτροπής δικαστικών υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Δημοκρατικός πολιτικός Τζέρι Νάντλερ, σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

«Για ακόμη μια φορά, ζητώ ο πρόεδρος να παραπεμφθεί σε δίκη και να παυθεί από το αξίωμα. Έχουμε πολύ περιορισμένα χρονικά περιθώρια δράσης. Το έθνος δεν αντέχει μια μακρά, παρατεταμένη διαδικασία, τάσσομαι υπέρ της υποβολής κατηγορητηρίου» το συντομότερο στη Βουλή των Αντιπροσώπων, αναφέρει ο Νάντλερ στην ανακοίνωση αυτή.

  • Μέλος της αστυνομικής δύναμης του Καπιτωλίου έγινε ο 5ος νεκρός της εισβολής οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ

Αστυνομικός ο οποίος υπηρετούσε στο Καπιτώλιο έχασε τη ζωή του μετά την εισβολή οπαδών του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην έδρα του Κογκρέσου, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN χθες Πέμπτη.

Πρόκειται για τον πέμπτο άνθρωπο που γίνεται γνωστό ότι έχασε τη ζωή του εξαιτίας της εισβολής οπαδών του Τραμπ, με σκοπό να εμποδιστεί το αμερικανικό Κογκρέσο να επικυρώσει τη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ανέφερε το CNN επικαλούμενο τρεις πηγές τις οποίες δεν κατονόμασε.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

«Ομαλή» μεταβίβαση της εξουσίας ζητά ο Τραμπ: Καλεί για «συμφιλίωση» μετά την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: