Ανδρέας Ξανθός: Απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται ως εμβολιαστικά κέντρα τα νοσοκομεία

File Photo: O πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές
«Οι μαζικοί εμβολιασμοί είναι ένα εγχείρημα που πρέπει να πετύχει και οι “αρρυθμίες”, που από την αρχή παρατηρήθηκαν, πρέπει γρήγορα να αντιμετωπιστούν» αναφέρει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός.

Ειδικότερα σε συνέντευξή του στη Realnews ο πρώην υπουργός Υγείας κ. Ξανθός κάνει λόγο για «παράδειγμα αδιαφάνειας σχετικά με τη δημοσιοποίηση και τη μη διαβούλευση της προτεραιοποίησης για τους εμβολιασμούς», γεγονός που μαζί με τις “αρρυθμίες” απειλεί την όλη διαδικασία εμβολιασμών .

Ο κ. Ξανθός επισημαίνει «πρέπει να λυθεί ριζικά το πρόβλημα της επάρκειας των δόσεων, της αύξησης και καλύτερης οργάνωσης των εμβολιαστικών κέντρων και της απροθυμίας μερίδας των πολιτών να εμβολιαστούν».

Επίσης, αναφέρει ότι «η αδυναμία ανταπόκρισης των εταιριών στην αυξημένη ζήτηση εμβολίων παγκοσμίως, έχει οδηγήσει σε τεράστιες ελλείψεις και σε τεράστια καθυστέρηση στα χρονοδιαγράμματα του μαζικού εμβολιασμού στις χώρες της Ευρώπης».

«Η μόνη λύση σε αυτή τη φάση είναι η άρση της προστασίας της πατέντας και άρα η δυνατότητα πολλαπλασιασμού των διαθέσιμων δόσεων» επισημαίνει ο κ. Ξανθός.

Παράλληλα τονίζει ότι τα νοσοκομεία είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται ως εμβολιαστικά κέντρα και αυτή η αρμοδιότητα ανήκει αποκλειστικά στην ΠΦΥ (Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας) και των επαγγελματιών υγείας που υπηρετούν στις δομές της (Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ, Περιφερειακά Ιατρεία).

Σε ερώτηση για το κείμενο της «Ομπρέλας» που υπέγραψε, απάντησε ότι η ποιότητα του κειμένου, το εύρος των υπογραφών και η απόλυτη θεσμική συμπεριφορά των στελεχών της «Ομπρέλας» αποδεικνύουν ότι στόχος δεν είναι η εσωστρέφεια και η αμφισβήτηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η θετική συμβολή στη διατύπωση ενός νέου και πιο πειστικού πολιτικού αφηγήματος για την έξοδο από την κρίση και την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης ολοκλήρωσε τη στροφή 180 μοιρών στη Συμφωνία των Πρεσπών

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: