Ξέφυγε εντελώς ο Ερντογάν: Εύχεται η Γαλλία να «ξεφορτωθεί» γρήγορα τον Μακρόν αλλιώς… «τα κίτρινα γιλέκα θα γίνουν κόκκινα»

File Photo Ο πρόεδρος της Γαλλίας Eμανουέλ Μακρόν και της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν σε παλαιότερη συνάντησή τους στο Παρίσι. EPA/LUDOVIC MARIN μέσω ΚΥΠΕ




Σφοδρή επίθεση κατά του Γάλλου προέδρου εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικο πρακτορείο, ευχήθηκε η Γαλλία «να ξεφορτωθεί τον Μακρόν» το συντομότερο δυνατό.

«Ο Μακρόν είναι βάρος για την Γαλλία. Ο Μακρόν και η Γαλλία διανύουν μια πολύ επικίνδυνη περίοδο στην πραγματικότητα. Ελπίζω ότι η Γαλλία θα ξεφορτωθεί τον μπελά Μακρόν το συντομότερο”, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Μακρόν από την Κωνσταντινούπολη, μετά την προσευχή της Παρασκευής από τον περίβολο της Αγιάς Σοφιάς.

Σε διαφορετική περίπτωση τα Κίτρινα Γιλέκα θα γίνουν Κόκκινα, πρόσθεσε ο Ερντογάν, όπως μετέδωσαν ελληνικά και ξένα ΜΜΕ, χωρίς ωστόσο να γίνει κατανοητό τι εννοούσε  ο Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν έκρυψε την οργή του για την γαλλική στήριξη στους Αρμένιους λέγοντας ειρωνικά “αν τους αγαπούν τόσο πολύ, ας τους δώσουν τη Μασσαλία”.

  • Τουρκία ο μεγάλος κίνδυνος του ΝΑΤΟ, αναφέρει δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας

Η εφημερίδα Tagesspiegel με τίτλο «Τι απέγινε η νέα στρατηγική της Συμμαχίας; Ο μεγαλύτερος κίνδυνος του ΝΑΤΟ προέρχεται από το εσωτερικό -από την Τουρκία» σημειώνει πως το ΝΑΤΟ έχει ανάγκη την ολική ανανέωση.

Όπως αναφέρεται, το στρατηγικό σχέδιο χρονολογείται από το 2010 και εμφανίζεται σαν ένα σύστημα πλοήγησης με πεπαλαιωμένους χάρτες. Εκείνη την εποχή, σημειώνεται, η Ρωσία ήταν εταίρος, όχι στρατιωτική δύναμη που διεξάγει από το 2014 και μετά κοντά πόλεμο στην Ουκρανία, στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ.

Αναφέρεται ότι η Κίνα δεν είχε ακόμη εμφανιστεί στο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης. Θεωρούνταν στρατιωτικός νάνος και πολύ μακριά από το έδαφος του ΝΑΤΟ. Σήμερα είναι μια υπερδύναμη με την ίδια οικονομική παραγωγή με τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Οι αξιώσεις της για εξουσία εκτείνονται πέρα από την Ασία. Η κλιματική αλλαγή και τα κυβερνο-όπλα δεν εμφανίζονταν το 2010 ως κίνδυνοι για την ασφάλεια. Το ίδιο και ο κορωνοϊός, αν και μια πανδημία μπορεί να παραλύσει έναν στρατό.

Προστίθεται ότι όσο σημαντικό είναι να εξετάσουμε τους πιθανούς κινδύνους από το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης της προτροπής για προσαρμογή των συστημάτων ελέγχου του ΝΑΤΟ στην παγκόσμια κατάσταση, ακόμα πιο σημαντικοί είναι για το μέλλον οι εσωτερικοί κίνδυνοι.

Συχνά οι αποφάσεις μπλοκάρονται, επειδή μεμονωμένες χώρες κάνουν κατάχρηση της αρχής της ομοφωνίας ως μέσου πίεσης για την επίτευξη των δικών τους στόχων. Γενικά αυξάνεται ο αριθμός των μελών που θεωρούν δεδομένο ότι μπορούν να απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα της Συμμαχίας, ακόμη και αν επιδιώκουν εγωιστικούς στόχους που στρέφονται κατά του κοινού συμφέροντος.

Αναφέρεται ακόμη ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτή την άποψη είναι εδώ και χρόνια η Τουρκία. Στη Συρία διεξήγαγε πόλεμο εναντίον των Κούρδων, παρόλο που ήταν οι εκεί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ. Κάνει εξοπλιστικές συμφωνίες με τη Ρωσία ανεξάρτητα από το ότι αυτές έχουν ως συνέπεια, ευαίσθητα δεδομένα για τους εξοπλισμούς και τις επικοινωνίες να πέφτουν στα χέρια ενός δυνητικού αντιπάλου.

Σημειώνεται ότι οι ειδικοί κατηγορούν και τη Γερμανία ότι συμβάλλει στις διαιρέσεις, καθώς παραβιάζει την υπόσχεση να δαπανά το 2% του ΑΕΠ στην Άμυνα. Η εκπλήρωσή της αποτελεί «κεντρικής σημασίας βάση για την πολιτική συνοχή». Αν αυτό μεταφραστεί στη γλώσσα του αυτοκινήτου σημαίνει: Η Γερμανία πέρασε από σύστημα ελέγχου και θα πρέπει να βελτιώσει κάποια πράγματα, προκειμένου να λάβει το σήμα για τον κόσμο του αύριο., καταλήγει το δημοσίευμα.

Με πληροφορίες από AFP, μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ, skai.gr

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Δεν βλέπει λύση το Βερολίνο στην ανατολική Μεσόγειο αλλά τα «μασάει» για τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: