Τιμοκατάλογος στα κειμήλια του Μαραντόνα: 450.000 ευρώ για τη φανέλα που φορούσε σε αγώνα εναντίον της Λέτσε

FILE PHOTO: Μια τεράστια τοιχογραφία του Ιταλού καλλιτέχνη Jorit Agoch, που απεικονίζει τον θρύλο του ποδοσφαίρου της Αργεντινής Diego Armando Maradona. EPA, CESARE ABBATE μέσω ΚΥΠΕ




Ο θάνατος του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έχει προσελκύσει την προσοχή όλου του κόσμου του αθλητισμού, και πέραν αυτού, τις τελευταίες ημέρες.

Από τη Serie A έως τον Λιονέλ Μέσι, από τη Νάπολη έως ολόκληρη την Αργεντινή, υπήρξαν πολλά αφιερώματα στο «χρυσό παιδί», που πέθανε στις 25 Νοεμβρίου, σε ηλικία 60 ετών.

Υπάρχουν όμως πολλές πτυχές που περιστρέφονται γύρω από τη ζωή του Μαραντόνα και δεν μπορεί να είναι διαφορετικά, γι΄ αυτόν που παγκοσμίως αναγνωρίζεται ως ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία. Υπήρξε λόγος για τα έργα του και τους ιστορικούς του στόχους, αλλά και για την κληρονομιά και τα περιουσιακά στοιχεία του κατά τη στιγμή του θανάτου του.

Υπάρχει, ωστόσο, μια συγκεκριμένη αγορά, εκείνη των συλλεκτών. Σε διάφορους ιστότοπους πωλήσεων διατίθενται ήδη πολλά αντικείμενα (από εμφανίσεις αγώνων έως απλά αυτόγραφα, από κλασικά αυτοκόλλητα έως αντίγραφα αθλητικών εφημερίδων με τα νέα του θανάτου του) έτοιμα να πωληθούν για ποσά που, σε ορισμένες περιπτώσεις, συνορεύουν με την τρέλα.

Ξεκινώντας με τις εμφανίσεις, στο ebay η πιο ακριβή πωλείται σε δημοπρασία με τιμή εκκίνησης τα 300.000 ευρώ ή εναλλακτικά, όποιος θέλει μπορεί να την αποκτήσει άμεσα προσφέροντας 450.000 ευρώ. Η περιγραφή εξηγεί ότι αυτή τη φανέλα τη φορούσε ο Μαραντόνα σε αγώνα εναντίον της Λέτσε, στις 9 Σεπτεμβρίου 1990.

Η δεύτερη πιο ακριβή φανέλα πωλείται για 50 χιλιάδες ευρώ. Αυτή είναι η τυπική μπλε εμφάνιση της Νάπολι. Στην ίδια τιμή, στο instant.it, μπορείς να βρεις την ίδια έκδοση, με αφιέρωση και αυτόγραφο από τον ίδιο τον Μαραντόνα.

Μια άλλη εκδοχή της στολής, που περιγράφεται ως «Φανέλα Μαραντόνα της Νάπολι, φορεμένη και υπογεγραμμένη», πωλείται επίσης στο ebay για 30 χιλιάδες ευρώ, ενώ άλλες εκδόσεις της φανέλας που παρήγαγε η Nr βρίσκονται σε αριθμούς που κυμαίνονται από 25 έως 15 χιλιάδες ευρώ.

Μερικές από τις εμφανίσεις του, από την Μπόκα έως την Εθνική Αργεντινής κι από τη Νάπολη έως την Μπαρτσελόνα, θα είναι επίσης διαθέσιμες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Sport Memorabilia», που διοργανώνεται από την Aste Bolaffi και θα εμφανιστεί στο διαδίκτυο στις 9 Δεκεμβρίου.

Έξω από το πεδίο των εμφανίσεων, ένα αγαλματάκι από την περίοδο στην Μπαρτσελόνα (1983-84) αποτιμάται ακόμη και 25 χιλιάδες ευρώ. Και για ένα σημαντικό δείπνο; Με 18 χιλιάδες ευρώ μπορεί κάποιος να πάρει στα χέρια του το «Οίνος Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα 2002», ένα Καμπερνέ Σοβινιόν Μαλμπέκ. Το ίδιο κρασί, από το 2003, πωλείται για 15 χιλιάδες ευρώ, αλλά η τιμή μπορεί να μειωθεί σε 6.000 ή και 1.000 ευρώ.

Εν ολίγοις, υπάρχει κάτι για όλα τα γούστα: από τη διαπίστευσή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο των ΗΠΑ το 1994 (9.000 ευρώ) έως την μπάλα «El Diego», μια ειδική έκδοση του 2009 (10.000 €). Επίσης, ένα ζευγάρι παπούτσια ποδοσφαίρου που υπέγραψαν Μαραντόνα και Πελέ (2.200 ευρώ), ενώ οι εφημερίδες που κυκλοφόρησαν την επόμενη μέρα του θανάτου του τιμώνται έως και 50 ευρώ.

Αυτό είναι όλο λοιπόν; Απολύτως όχι, διότι βάζοντας στο τραπέζι το τερατώδες ποσό ενός εκατομμυρίου ευρώ, είναι δυνατόν να αποκτήσει ο επίδοξος συλλέκτης ένα επίσημο λάβαρο της σεζόν 1986-87, με αυτόγραφο από τον ίδιο τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

 

Δικηγόρος ισχυρίστηκε ότι ο Μαραντόνα έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι μετά την επέμβαση

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: