Τα ίδια και τα αυτά στη Γερμανία: 852 θάνατοι, σχεδόν 13.000 κρούσματα του νέου κορωναϊού

FILE PHOTO: Άνθρωποι περπατούν μπροστά από καταστήματα στην πλατεία ‘Kaufingerstrasse’ στο Μόναχο της Γερμανίας. EPA, LUKAS BARTH-TUTTAS




Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 12.892 το προηγούμενο 24ωρο, φθάνοντας τα 1.664.726, δείχνουν σήμερα Τρίτη τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Το ίδιο διάστημα, 852 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει ως εδώ τους 30.978 νεκρούς, κατά την ίδια πηγή.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Το υπουργείο Υγείας της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 337 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό στη χώρα της Βαλκανικής να φθάνει τους 198.053.

Παράλληλα, 87 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 7.251 νεκρούς ως εδώ.

Στα βουλγαρικά νοσοκομεία νοσηλεύονται 5.511 ασθενείς, 504 εκ των οποίων σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Ο αριθμός των γιατρών που έχουν μολυνθεί αυξήθηκε σε 8.723.

Η χώρα παραμένει αντιμέτωπη με τρομακτικές ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

— Οι υγειονομικές αρχές της Ινδίας γνωστοποίησαν σήμερα ότι εντόπισαν έξι κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους του SARS-CoV-2 το οποίο εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο και θεωρείται ακόμη πιο μολυσματικό.

Τα έξι πρόσωπα αυτά, που επέστρεψαν στη χώρα της Ασίας τις τελευταίες εβδομάδες από τη Βρετανία, έχουν τεθεί σε απομόνωση, διευκρίνισε το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

«Οι στενές επαφές τους έχουν επίσης τεθεί σε καραντίνα», διαβεβαίωσε η ίδια πηγή.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βερολίνο, Germany – Σόφια, Bulgaria – Μπενγκαλούρου, India

Και η Ρωσία δεν πάει καλά: Ανακοίνωσε τον πραγματικό απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: