Σκωπτικό σχόλιο Ροχανί: Δήλωσε ότι ο Τραμπ είναι σαν τον δικτάτορα Σαντάμ Χουσέϊν

File Photo: O Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί. EPA, PETER KLAUNZER




“Στην πρόσφατη ιστορία του Ιράν, χρειάστηκε δύο φορές να αντιμετωπίσουμε δύο τρελούς… τον (Ντόναλντ) Τραμπ και τον Σαντάμ”, δήλωσε ο Ροχανί.

Ο ένας ενέπλεξε το Ιράν σε ένα στρατιωτικό πόλεμο (1980-88), ο άλλος σε έναν οικονομικό, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας στην κρατική τηλεόραση.

“Ο Σαντάμ εκτελέστηκε για τα εγκλήματά του… Και η μοίρα του Τραμπ δεν πρόκειται να είναι πολύ καλύτερη”, δήλωσε ο Ροχανί, προσθέτοντας πως στο τέλος, το Ιράν βγήκε νικηφόρο και στους δύο πολέμους.

Ο Σαντάμ Χουσείν δεν κατόρθωσε να καταλάβει το νότιο και νοτιοδυτικό τμήμα του Ιράν, ούτε ο Τραμπ μπόρεσε επίσης να επιβάλει τα σχέδιά του για αλλαγή καθεστώτος, πρόσθεσε.

Λόγω του οκταετούς πολέμου Ιράν-Ιράκ, η Ισλαμική Δημοκρατία χρειάστηκε χρόνια για να ανοικοδομήσει τις παραμεθόριες επαρχίες της, αλλά οι κυρώσεις που επέβαλε ο Τραμπ ήταν ακόμη χειρότερες, δήλωσε ο Ιρανός Πρόεδρος.

Σύμφωνα με την Τεχεράνη, τα τελευταία δύο χρόνια έχουν επιβληθεί περισσότερες από 1.500 κυρώσεις, που βύθισαν το Ιράν στη χειρότερη οικονομική κρίση στην ιστορία του.

Ωστόσο, ο Ροχανί εξέφρασε την ελπίδα ότι ο διάδοχος του Τραμπ, Τζο Μπάιντεν, θα επαναφέρει τις ΗΠΑ στην πυρηνική συμφωνία της Βιέννης από την οποία η Ουάσινγκτον, υπό την κυβέρνηση Τραμπ, αποχώρησε μονομερώς το 2018 και ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ θα άρει τις κυρώσεις εις βάρος του Ιράν.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ – ΑΠΕ
Τεχεράνη, Ιράν

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: