Πέτσας: Αν τα Χριστούγεννα δεν τηρηθούν τα μέτρα, θα έρθουν αυστηρότεροι περιορισμοί για την Πρωτοχρονιά

File photo: Αθηναίοι στην χριστουγεννιάτικα στολισμένη πλατεία Συντάγματος, Αθήνα Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Έκκληση στους πολίτες όλης της χώρας να μην χαλαρώσουμε τις γιορτινές ημέρες, έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής αυστηρότερων περιορισμών παραμονή κι ανήμερα Πρωτοχρονιάς, εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα τις μέρες των Χριστουγέννων.

«Ο συγχρωτισμός και οι συναρθροίσεις σε κλειστούς χώρους μπορεί να γίνουν γιορτές για τον ιο και όχι για μας. Δεν υπάρχει περιθώριο για πειραματισμούς. Να είμαστε με τα ίδια πρόσωπα, το πολύ με ακόμη μία οικογένεια την περίοδο των εορτών» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ.Πέτσας τόνισε ότι «αν κατά την παραμονή των Χριστουγέννων και ανήμερα παρατηρηθούν φαινόμενα μη τήρησης των μέτρων υπάρχει ενδεχόμενο να επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα για τις αντίστοιχες μέρες της Πρωτοχρονιάς».

Ας γιορτάσουμε με μια οικογένεια ακόμη το πολύ. «Ας μην παίξουμε με τις ζωές μας και τις ζωές των αγαπημένων μας».

Για τον εμβολιασμό

Σε ότι αφορά στο εμβόλιο, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι στις 26 Δεκεμβρίου φθάνουν στην Ελλάδα οι πρώτες παρτίδες των εμβολίων και την επομένη θα αρχίσει ο εμβολιασμός. Όπως εξήγησε, θα προηγηθούν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, θα ακολουθήσουν τα γηροκομεία και στη συνέχεια τα 2,4 εκατ. των συμπολιτών μας άνω των 65 ετών γιατί από αυτή την ηλικιακή ομάδα προέρχεται το 80% των θανάτων και το 60% των διασωληνωμένων.

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι

«Από το βράδυ μπαίνει σε εφαρμογή ένα νέο πρόγραμμα 12.000 δειγματοληπτικών ελέγχων σε όλη την επικράτεια» υπογράμμισε στην ενημέρωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συνέχισε: Για το σκοπό αυτό θα υπάρχουν 386 σταθερά σημεία ελέγχου ανά την επικράτεια, όπως κέντρα υγείας, μονάδες Ενόπλων Δυνάμεων και κέντρα του ΕΟΔΥ».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Στις 27 Δεκεμβρίου θα κάνει το εμβόλιο ο Μητσοτάκης: Το αποκάλυψε στην ΠτΔ (video)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: