Να συνεχίσουμε τις συνομιλίες από το σημείο που διεκόπησαν στο Κρανς Μοντάνα είπε ο Αναστασιάδης στην Λουτ

Ετοιμότητα για συμμετοχή σε άτυπη διάσκεψη εξέφρασε ο Πρόεδρος στη Λουτ. ΚΥΠΕ




Την ετοιμότητα και αποφασιστικότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για συμμετοχή σε άτυπη διάσκεψη, την οποία θα καλέσει ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, εξέφρασε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στην Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Τζέιν Χολ Λουτ.

Σε δηλώσεις του λίγο μετά τις 9.00μμ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, δήλωσε ότι η συνάντηση του Προέδρου με την κ. Λουτ, στο Προεδρικό Μέγαρο, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε την κ. Λουτ για την ετοιμότητα και αποφασιστικότητα της πλευράς μας να συμμετάσχουμε σε μια άτυπη διάσκεψη που θα καλέσει ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, μέσα στα πλαίσια των όρων εντολής του, όπως αυτά καθορίζονται από το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ», είπε ο κ. Κούσιος.

Επίσης, συνέχισε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε και επιβεβαίωσε τις θέσεις της πλευράς μας για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος και εξέφρασε την ετοιμότητά μας να συνεχίσουμε τις συνομιλίες από το σημείο που αυτές διεκόπησαν, στο Κρανς Μοντάνα.

Η κ. Λουτ θα συνεχίσει τις επαφές της με τα άλλα εμπλεκόμενα μέρη και στη συνέχεια θα ενημερώσει σχετικά τον ΓΓ των ΗΕ, κατέληξε ο κ. Κούσιος.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

 

Τριακόσια δέκα οκτώ νέα κρούσματα κορωναϊού στην Κύπρο την Τρίτη ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: