Μόσιαλος: Ακόμη και σε δραματική μετάλλαξη του ιού, μέσα σε έξι εβδομάδες νέο εμβόλιο

FILE PHOTO: Ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος. Φωτογραφία via Facebook, @ΗλίαςΜόσιαλος




Στις πιθανότητες να υπάρξει σοβαρή μετάλλαξη του Covid-19 και στο πώς κάτι τέτοιο ενδεχομένως να επηρεάσει την διαδικασία εμβολιασμού με τα υπάρχοντα σκευάσματα, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του σήμερα ο Ηλίας Μόσιαλος Καθηγητής Πολιτικής της Υγείας  του London School of Economics.

  • «Οι μέχρι τώρα μεταλλάξεις που έχουν γίνει στον ιό δε μας ανησυχούν», τόνισε ο καθηγητής λέγοντας πως έχουμε πλέον τις τεχνολογίες, έτσι ώστε, αν αλλάξει τόσο πολύ ο ιός, μέσα σε έξι βδομάδες να έχουμε νέο εμβόλιο, όπως επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της Pfizer/BioNTech.

Σύμφωνα, όμως, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο κορωναϊός αλλάζει πολύ αργά, δεν αλλάζει δραματικά. Έχει περάσει ήδη ένας χρόνος και δεν έχει αλλάξει τόσο ώστε τα εμβόλια να μην τον πιάνουν, είπε ο κ. Μόσιαλος στη διάρκεια συνέντευξής του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Υπάρχει η δυνατότητα στη νέα μετάλλαξη, να έχουμε και νέο εμβόλιο.», ανέφερε.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν μόνο προστατευόμαστε από το εμβόλιο ή αν σταματάει και τη διασπορά.

Όπως εξήγησε ο κ. Μόσιαλος, όσοι κάνουν το εμβόλιο δεν θα έχουν βαριά συμπτώματα. «Πρέπει όμως να συνεχίσουμε να προσέχουμε όλοι.»

Επίσης, επεσήμανε ότι «δεν θα εξαφανιστεί ο κορωναϊός από τον πλανήτη, αλλά θα υπάρχουν πολύ λίγα κρούσματα».

Από το μέτωπο των φαρμάκων, όπως ανέφερε, γνωρίζουμε ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα δεν λειτουργούν στις βαριές περιπτώσεις.

Μέχρι να έχουμε ικανό αριθμό εμβολιασμένων τα μέτρα δε θα αρχίσουν να χαλαρώνουν. Ωστόσο, ο καθηγητής είναι αρκετά αισιόδοξος.

Το Μάρτιο, όπως φαίνεται, θα χαλαρώσουν αρκετά οι περιορισμοί, οπότε και θα έχουμε αποτελέσματα από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, σύμφωνα με την εκτίμησή του.
Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Προσοχή στα fake news, τα εμβόλια είναι ασφαλή με ασήμαντες παρενέργειες διαβεβαιώνει καθηγητής Παιδιατρικής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: