Μετακινήσεις εκτός νομών: Τι ισχύει στις γιορτές σύμφωνα με τις δηλώσεις Πέτσα – Χαρδαλιά

File Photo: Ελεγχοι στα διόδια το Πάσχα του 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ




Οι μετακινήσεις μεταξύ νομών δεν θα επιτραπούν τα φετινά Χριστούγεννα λόγω των περιορισμών που ισχύσουν για τα μέτρα του κορωνοϊού

Υπάρχουν ωστόσο ορισμένες εξαιρέσεις τις οποίες έχουν περιγράψει με δημόσιες τοποθετήσεις τους τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όσο και ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς:

Εξαίρεση πρώτη: Επανένωση οικογενειών.

Αυτόή αφορά, για παράδειγμα, ανθρώπους οι οποίοι δουλεύουν σε διαφορετικό νομό, από αυτόν στον οποίο βρίσκεται η οικογένειά τους και θα χρειαστεί να επιστρέψουν. Στις περιπτώσεις αυτές θα ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία (Ε1, Ε9)

«Κατά την ενημέρωση της Παρασκευής από το Υπουργείο Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Ν Χαρδαλιάς είχε αναφέρει επί του θέματος: «Το θέμα της επανένωσης οικογενειών είναι ξεκάθαρο. Αφορά στον εκπαιδευτικό που βρίσκεται σε ένα νησί και θέλει να επιστρέψει στη σύζυγό του και τα παιδιά του. Αφορά κάποιον ο οποίος μόνιμα εργάζεται σε μία περιοχή και θέλει να επισκεφτεί την σύζυγο και τα παιδιά του.

Η πρόβλεψη που αφορά τα τέκνα ή τις οικογένειες που θέλουν να μεταβούν στους γονείς, δεν μπορεί να συμβεί παρά μόνο εάν η κατεύθυνση αφορά στη μόνιμη κατοικία. Άρα με το απαραίτητο φορολογικό έγγραφο μπορούν να μετακινηθούν άπαξ προς τα εκεί»..

Φοιτητές

Επίσης στα μέσα της εβδομάδας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή του (στον ΑΝΤ1) έκανε λόγο για ευελιξία στην περίοδο των γιορτών για την επανένωση οικογενειών, όπως για παράδειγμα για ανθρώπους που δουλεύουν σε διαφορετικό νομό από αυτόν που είναι η οικογένειά τους ή για εγκλωβισμένους φοιτητές, αλλά μετακινήσεις προς τα εξοχικά δεν θα προβλέπονται ούτε τα Χριστούγεννα.

«Το βασικό μας πρόβλημα για τη διασπορά του ιού είναι η κινητικότητα. Ας την περιορίσουμε λίγο. Έχουμε δει ότι στο δεύτερο lockdown, παρά τα μέτρα που είναι σχεδόν τα ίδια μετά το κλείσιμο των σχολείων, η κινητικότητα παραμένει 20% πιο υψηλή από το πρώτο lockdown και αυτό δικαιολογεί τα αυξημένα κρούσματα», σημείωσε.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΕΛΛΑΔΑ

Click away από σήμερα στα καταστήματα ενώ ανοίγουν με αυστηρά μέτρα βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, ΚΤΕΟ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: