Κύπρος: Το εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19 έλαβε ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος

Photo Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β’ εμβολιάζεται με το εμβόλιο κατά του COVID-19. KYPE Χρίστος Αβρααμίδ
Το εμβόλιο κατά του κορωναϊού χορηγήθηκε σήμερα, Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, στον αρχιεπίσκοπο Κύπρου, Χρυσόστομο, στο Κέντρο Υγείας Λατσιών, στηΛευκωσία.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, έκανε το εμβόλιο χωρίς καν να αντιληφθεί ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε: «Αμέσως το έλαβα χωρίς καν να το αντιληφθώ και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους επιστήμονες που εφηύραν αυτό το εμβόλιο, που θα βοηθήσουν τον κόσμο να αποκτήσει αντισώματα και να αντιμετωπίσει τον κορωναιό».

Παράλληλα, ανέφερε πως πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι μαζί με τις άλλες ασθένειες που ζούμε, θα ζήσουμε και με αυτή, ενώ το εμβόλιο θα μας παρέχει ασφάλεια.

«Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση γιατί αν δεν τα τηρούμε δεν θα πάμε καθόλου καλά», σημείωσε, προσθέτοντας πως ο ίδιος είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από την πρώτη στιγμή, ότι «εμείς πρέπει να είμαστε αυστηροί».

Ο μακαριώτατος επεσήμανε ότι πρέπει να προφυλάσσουμε ο ένας τον άλλο. «Πιστεύω ότι κανένας δεν κόλλησε μέσα στην εκκλησία γιατί από την πρώτη στιγμή εφαρμόσαμε τα μέτρα, ο ένας να κάθεται με απόσταση από τον άλλο καθώς έφεραν και τις μάσκες τους», τόνισε μιλώντας για τα μέτρα που ακολουθούνται στις εκκλησίες.

Τέλος, ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου τόνισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται σε μνημόσυνα και κηδείες. Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία της Θείας Κοινωνίας, ανέφερε πως «εάν υπάρχουν πολλοί που θέλουν να κοινωνήσουν, διευκολύνουμε βγάζοντας δεύτερο και τρίτο ποτήριον».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μαννιάνα Καλογεράκη

Λευκωσία, Κύπρος

 

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Όλο το πόρισμα Καλογήρου για το σκάνδαλο των χρυσών κυπριακών διαβατηρίων [pdf και 13 παραρτήματα]

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required


%d bloggers like this: