Κικίλιας: Μόλις παραλάβουμε τα εμβόλια, την επομένη θα αρχίσει ο εμβολιασμός

File photo: Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Με την έγκριση των εμβολίων και μόλις γίνει η παραλαβή, θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα, διεμήνυσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, διαβεβαιώνοντας ότι «θα έχουμε εμβόλια που θα επαρκούν για όλους».

«Το επόμενο χρονικό διάστημα θα κριθούμε όλοι για τον τρόπο που θα κληθούμε να οργανωθούμε και να εμβολιάσουμε τους πολίτες. Γίνεται για πρώτη φορά μία συνολική προσπάθεια στην Ευρώπη. Με το που θα εγκριθούν τα εμβόλια, θα παραλάβουμε τα εμβόλια και την επομένη της παραλαβής, θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, πρώτοι που θα εμβολιαστούν θα είναι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό και θα ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες και οι φιλοξενούμενοι στα γηροκομεία.

Ο κ. Κικίλιας κάλεσε τους πολίτες να μην πιστεύουν στα fake news, γνωστοποιώντας ότι «όλοι οι φορείς θα ενημερώσουν επιστημονικά για την ασφάλεια του εμβολίου, ώστε να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα και να πάρουμε τις ζωές μας πίσω».

  • Ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε ότι διπλασιάζονται οι αποδοχές των γιατρών που μετακινούνται στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας.

«Με διάταξη που καταθέτουμε αύριο στη Βουλή, όλοι οι γιατροί και νοσηλευτές θα δουν διπλασιασμό των μισθών τους για όσο διάστημα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στη Βόρεια Ελλάδα», είπε.

Αρχικώς, κι αφού επικαλέστηκε σχετικές δηλώσεις της Ευρωπαίας επιτρόπου για την Υγεία, Στέλλας Κυριακίδου, επισήμανε ότι αν αρθούν τα μέτρα θα υπάρξει μια ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και θανάτων, προσθέτοντας ότι «μπροστά μας είναι ένα 3ο κύμα» και πολλές χώρες επανέφεραν αυστηρά lockdown.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι «είναι λίγοι όσοι με fake news προσπαθούν να καταρρίψουν αυτό που φάνταζε αδύνατο, το ΕΣΥ να είναι πιο ισχυρό από άλλα συστήματα και να αντέχει ακόμα».

Την σημερινή ενημέρωση ξεκίνησε με μήνυμά του προς τους Έλληνες ο Χανς Κλούγκε, περιφερειακός διευθυντής ΠΟΥ Ευρώπης, ο οποίος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία του εμβολιασμού.

Ωστόσο, όπως είπε, μέχρι τα εμβόλια να είναι έτοιμα προς χρήση, η κοινωνική αποστασιοποίηση και η μάσκα είναι τα βασικά όπλα κατά του κορωναϊού.

Επίσης, επανέλαβε ότι οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν «πλήθος, στενή επαφή και κλειστούς χώρους όπου υπάρχει air condition», ενώ επανέλαβε πόσο σημαντικό είναι το πλύσιμο των χεριών, το φτάρνισμα στον αγκώνα ή σε ένα χαρτομάντιλο και η παραμονή στο σπίτι όταν υπάρχουν συμπτώματα -όσο ήπια και αν είναι.

Γιατροί ιδιωτικών νοσοκομείων μεταβαίνουν στην Βόρεια Ελλάδα

Ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε πως πολυμελής ομάδα γιατρών που εργάζονται σε ιδιωτικά νοσοκομεία μεταβαίνουν εθελοντικά στη βόρεια Ελλάδα.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι, εθελοντικά, πολυμελής ομάδα από τα ιδιωτικά νοσοκομεία Υγεία, Μετροπόλιταν, Μητέρα μεταβαίνει στη Βόρεια Ελλάδα για να στηρίξουν την προσπάθεια», είπε ο κ. Κικίλιας στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Γιατροί από το ΙΑΣΩ, το Μετροπόλιταν και το «Ερρίκος Ντυνάν» αναμένεται να συνδράμουν και εκείνοι στην προσπάθεια που γίνεται στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας, που πιέζονται από την πανδημία του κορωναϊού.

Επιπλέον, ο Βασίλης Κικίλιας κατονόμασε τους  γιατρούς από τα νοσοκομεία Λαϊκό, «Ευαγγελισμός», «Παμμακάριστος», «Αττικόν”, «Ασκληπιείο» και το Νοσοκομείο Αργολίδας, που θα μεταβούν επίσης στη βόρεια Ελλάδα.

Με διάταξη του υπουργού, όλοι αυτοί οι γιατροί θα δουν διπλασιασμό των αποδοχών τους για το διάστημα που θα παραμείνουν στη βόρεια Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ξανά πρώτη η Θεσσαλονίκη με 453 κρούσματα: Μεγάλη διασπορά σε όλη την Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: