Από την Ιερουσαλήμ διαψεύδονται κατηγορηματικά οι δήθεν μυστικές συνομιλίες Άγκυρας- Ισραήλ
Σε δριμύ τόνο η ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post διαψεύδει δημοσίευμα περί δήθεν μυστικών συνομιλιών ισραηλινών και Τούρκων αξιωματούχων με ζητούμενο την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών.

Την δήθεν αποκάλυψη έκανε με δημοσίευμά της η εφημερίδα Al-Monitor μία ιστοσελίδα αραβοαμερικανικών συμφερόντων με έδρα την Ουάσιγκτον. Έχει σημασία ότι το κείμενο υπογράφει ο αρθρογράφος της Jerusalem Post, Seth J. Frantzman.

Απαντώντας στο δημοσίευμα της Al-Monitor, η ισραηλινή εφημερίδα διατυπώνει την απορία πως είναι δυνατόν το Ισραήλ να προτίθεται να εξομαλύνει τις σχέσεις του με μία Τουρκία η οποία φιλοξενεί ηγέτες της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, που υποστηρίζει ότι η Ιερουσαλήμ «είναι δική μας» και διακηρύσσει ότι θα «απελευθερώσει» το τζαμί al-Aqsa, γνωστό ως «ο Θόλος του Βράχου» από τον ισραηλινό έλεγχο.

Πως είναι δυνατόν, ισραηλινοί αξιωματούχοι να συνομιλούν με Τούρκους ομολόγους τους την στιγμή που οι ίδιοι έχουν δεσμευτεί να συνεργαστούν με την Χαμάς και να βλάψουν το Ισραήλ με κάθε τρόπο, συγκρίνοντάς το μάλιστα ανιστόρητα με τους Ναζί.

Η JP αποδίδει το δημοσίευμα σε μία προσπάθεια της Άγκυρας να ξεφύγει από την διεθνή απομόνωση στην οποία έχει περιέλθει λόγω της εξωτερικής πολιτικής της.

Ειδικά τώρα που χάνει την προνομιακή σχέση που είχε με την Ουάσινγκτον λόγω της κυβέρνησης Τραμπ την οποία κατόρθωσε να επηρεάσει χάρις σε ένα προσεκτικά στημένο λόμπι, συνεχίζει η JP, προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το Ισραήλ καθώς έχει χάσει την επιρροή της λόγω του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 και τις απειλές που εκτοξεύει κατά των ΗΠΑ και των συμμάχων της.

Το άρθρο της JP συνεχίζει σε έντονο ύφος να απαριθμεί την συμπεριφορά της Τουρκίας στη Συρία, τη Λιβύη, στο προσφυγικό και γενικότερα τη Μέση Ανατολή, υπενθυμίζοντας την σχέση της με τζιχαντιστές και τον ρόλο της έναντι της Αρμενίας.

Ειδική αναφορά κάνει η JP στην στρατηγική συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, Αιγύπτου και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και στις προσπάθειες της Τουρκίας να εμποδίσει αυτές τις σχέσεις εντάσσοντας το εν λόγω δημοσίευμα της Al-Monitor σε αυτό το πλαίσιο.

ΗJ ε πληροφορίες από Jerusalem Post

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Τουρκική διαρροή: Ομιλούν για δήθεν μυστικές επαφές Τουρκίας-Ισραήλ με ζητούμενο την εξομάλυνση των σχέσεων

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal