Ιρλανδία και Βουλγαρία “ακολουθούν” την Γερμανία και διακόπτουν αεροπορικές συνδέσεις με το Η.Β.

Η Ιρλανδία αποφάσισε την διακοπή αεροπορικών συνδέσεων με το Η.Β. Φωτογραφία via amna.gr (ΑΠΕ_ΜΠΕ)




Η Ιρλανδία διακόπτει τις αεροπορικές της συνδέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο για διάστημα «τουλάχιστον» 48 ωρών από τα μεσάνυχτα εξαιτίας της κυκλοφορίας του στελέχους του κορονοϊού που εντόπισαν οι βρετανικές αρχές και θεωρείται περισσότερο μεταδοτικό, ανακοίνωσε η ιρλανδική κυβέρνηση.

«Οι πτήσεις απαγορεύονται για τουλάχιστον 48 ώρες», ανακοίνωσε η ιρλανδική κυβέρνηση. Οι θαλάσσιες συνδέσεις παραμένουν σε λειτουργία.

Η Γερμανία δεν έχει ανιχνεύσει το νέο στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίσθηκε στην Βρετανία, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν στην γερμανική τηλεόραση ARD αλλά αποφασίσθηκε η διακοπή συνδέσεων με το Η.Β. «Η μετάλλαξη δεν έχει ανιχνευθεί στην Γερμανία», δήλωσε ο Γενς Σπαν προσθέτοντας ότι όλες οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο διακόπτονται από τα μεσάνυχτα. «Αλλά φυσικά λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπ΄όψιν τις πληροφορίες από την Βρετανία»., πρόσθεσε.

Από την πλευρά της, και η Βουλγαρία διακόπτει απο τα μεσάνυχτα και μέχρι τις 31 Ιανουαρίου τις πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο, για να αποτραπεί η είσοδος του στελέχους του ιού στο οποίο αναφέρονται οι βρετανικές αρχές, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση. Αρχικά, το βουλγαρικό υπουργείο Υγείας είχε αποφασίσει να επιβάλει καραντίνα 10 ημερών στα άτομα που προέρχονταν από το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά έπειτα από σέσκεψη αποφασίσθηκε να διακοπούν οι πτήσεις.

Με πληροφορίες AFP, Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δουβλίνο, Ιρλανδία

Tον Πάπα Φραγκίσκο ευχαρίστησε ο Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν για τα λεγόμενα του σχετικά με την πανδημία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: