Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Κυριακής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

File Photo: Κυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Οι πληροφορίες για πενταμερή διάσκεψη για το Κυπριακό και οι προσπάθειες της Τουρκίας για διασύνδεση του θέματος της Αμμοχώστου με εκείνο των υδρογονανθράκων, η έναρξη των εμβολιασμών κατά της COVID-19 την ερχόμενη εβδομάδα,  η κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την καταψήφιση του προϋπολογισμού από τη Βουλή, η ενδεχόμενη προσφυγή της Κυβέρνησης στο Ανώτατο για παύση του Γενικού Ελεγκτή, η απαίτηση του ΑΚΕΛ για δημοσιοποίηση του πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής για τα διαβατήρια και οι περιορισμοί για Βρετανούς ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών στην Κύπρο με βάση το Brexit, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Κυριακής.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ολοταχώς για το Ανώτατο», γράφει ότι πιο κοντά στην προσφυγή για παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη βρίσκεται η Κυβέρνηση. Αλλού γράφει ότι έφθασαν στην Κύπρο τα ψυγεία για τα εμβόλια της Pfizer-BiNTech κατά του COVID-19. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται σε συνέντευξη του Προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου στην «Α», ο οποίος ζητά να ανοίξουν οι φάκελοι όλων των σκανδάλων.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Πάμε για πενταμερή. Στο τραπέζι και ΜΟΕ», γράφει ότι από τις Βρυξέλλες ήρθε το μήνυμα στη Λευκωσία ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επιθυμεί μια τελευταία προσπάθεια στο Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου σε συνέντευξή του στον «Π», αναφέρει ότι το ΚΕΠ ωφέλησε την οικονομία, ενώ την ίδια ώρα λόγω της εγκληματικής εκμετάλλευσής του, ρεζίλεψε τη χώρα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο πελάτης του δικηγορικού γραφείου Τάσος Παπαδόπουλος ΔΕΠΕ στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου, πέρα από ότι ήταν διευθυντής σε αλυσίδα εταιρειών που ενέγραψε το δικηγορικό γραφείο, έκανε μεγάλη αίσθηση για τα ποσά που ξόδευε από κοινού με την κα. Vicky Zeng.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Αέριο μέσω Αμμοχώστου», γράφει ότι διασύνδεση του θέματος της Αμμοχώστου με εκείνο των υδρογονανθράκων επιχειρεί να πετύχει η κατοχική Τουρκία. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε αντίστροφη μέτρηση για τους εμβολιασμούς με την άφιξη των ειδικών ψυγείων για τα εμβόλια της Pfizer. Αλλού προβάλλει δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία 84% των πολιτών ζητούν να παραδοθούν οι φάκελοι για τις πολιτογραφήσεις στον Γενικό Ελεγκτή.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Να λογοδοτήσουν αυτοί που ντρόπιασαν τη χώρα» γράφει ότι δημοσιοποίηση του πορίσματος για τα διαβατήρια ζητά το ΑΚΕΛ μέσω της βουλευτού του Ελένης Μαύρου. Αλλού γράφει ότι είτε υπερψήφιση του προϋπολογισμού είτε παραίτηση της Κυβέρνησης προκρίνουν νομικοί και πρώην βουλευτές που μίλησαν στην εφημερίδα. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι πιο ακριβό από πέρσι είναι το φετινό γιορτινό τραπέζι με τις τιμές των φθαρτών να είναι στα ύψη.

Η αγγλόγλωσση “Sunday Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Βρετανοί ιδιοκτήτες μπορεί να χρειαστεί να πωλήσουν», γράφει ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς του Brexit, αυτοί που έχουν εξοχικές κατοικίες έχουν περιορισμούς σχετικά με το πόσα μπορούν να ξοδέψουν στην Κύπρο. Αλλού γράφει ότι έφτασαν στην Κύπρο δύο ψυγεία για τη φύλαξη των εμβολίων κατά του κορωνοϊού. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα γράφει ότι νέο τέλος πλήττει τους Κύπριους φοιτητές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η εβδομαδιαία «Η Καθημερινή της Κυριακής» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η αρχή του τέλους σε μια εβδομάδα», γράφει ότι η «Κ» ανοίγει τον μεγάλο φάκελο της ζωής με την πανδημία, σε εργασιακό, ψυχολογικό, πολιτικό και κοινωνικό τομέα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι πέντε χρόνια μετά το Παρίσι έχουν γίνει πολύ λίγα για το κλίμα. Αλλού γράφει ότι εμβολιασμένος επιστρέφει σύντομα ο προϋπολογισμός, με τον Υπουργό Οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη να κάνει λόγο για ανάγκη να ψηφισθεί μέσα στον Ιανουάριο.

Η εβδομαδιαία «Η Σημερινή της Κυριακής» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Μπροστά στον κίνδυνο αποσταθεροποίησης η χώρα», αναφέρεται στην καταψήφιση του προϋπολογισμού και κάνει λόγο για ευθύνη «στην κυβέρνηση της διαφθοράς και της διαπλοκής, αλλά και στην αντιπολίτευση του ετσιθελισμού, της μικροπολιτικής και της ανευθυνότητας». Σε άλλο θέμα γράφει ότι με τη λογική των δύο κρατών θα είναι στρωμένο το χαλί της άτυπης πενταμερούς διάσκεψη που θα φιλοξενήσει τους εμπλεκόμενους στο Κυπριακό, στα τέλη, εκτός απροόπτου, του προσεχούς Ιανουαρίου. Αλλού γράφει ότι οι περιορισμοί στις συναθροίσεις και τον εκκλησιασμό είναι τα πιο επώδυνα περιοριστικά μέτρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό της «Σ».

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Θάλεια Νεοφύτου/ΓΒΑ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Κυριακής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: