Ερευνα Kapa Research: Σε ποιά κόμματα φωλιάζουν οι πιο δύσπιστοι στο εμβόλιο

file Photo: Φιαλίδιο με το εμβόλιο Pfizer/BioNTech. EPA/Jacquelyn Martin μέσω ΚΥΠΕ




Θετικό εμφανίζεται το 43% το Ελλήνων πολιτών ενόψει του εμβολιασμού, σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Research, η οποία διενεργήθηκε το διάστημα 4 – 7 Δεκεμβρίου με δείγμα 1.010 ατόμων σε 13 Περιφέρειες της χώρας.

«Πιο επιφυλακτικό» δηλώνει το 27% και «αρνητικό» επίσης ένα 27%.

Πιο θετικοί έναντι του εμβολίου εμφανίζονται οι άνδρες ηλικίας άνω των 55 ετών.

Σε ό,τι αφορά τα ποσοστά των Ελλήνων που επιθυμούν να εμβολιαστούν ανάλογα με το κόμμα που στηρίζουν, οι ψηφοφόροι της ΝΔ σε ποσοστό 61% είναι θετικοί, ενώ οι πλέον θετικά διακείμενοι στο εμβόλιο είναι οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ με ποσοστό που φτάνει το 67%.

Τα υψηλότερα ποσοστά «άρνησης» του εμβολίου καταγράφονται στους ψηφοφόρους της Ελληνικής Λύσης (75%), του ΜέΡΑ25 (39%). και ακολούθωςτου ΚΚΕ (32%) και του ΣΥΡΙΖΑ (28%).

Οι αιτίες ανησυχίας

Το 35% των ερωτηθέντων ανησυχεί για την ταχύτητα που γίνονται οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου, το 28% για τις παρενέργειες, ενώ το 20% δεν εμπιστεύεται τις ελληνικές Αρχές και τον μηχανισμό του κράτους.

Πού θέλουν οι πολίτες να γίνει ο εμβολιασμός
Το 35% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα επιθυμούσε να εμβολιαστεί σε ένα από τα κέντρα που δημιουργεί του υπουργείο Υγείας, το 19% στον φαρμακοποιό του, ενώ ένα 17% στον οικογενειακό γιατρό.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Οι Times, με αφορμή το μέλλον της Σκωτίας σε περίπτωση ανεξαρτητοποίησης, θυμήθηκαν τη …”Νότια Μακεδονία”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: