Εντοπισμός κρούσματος μετάλλαξης του νέου κορωναϊού: Η Ολλανδία αναστέλλει τις πτήσεις από Βρετανία

Διαδηλωτές στην “Πορεία προς την Ελευθερία” στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας. Διαδηλώνουν εναντίον των μέτρων για την πανδημία. EPA, MARCEL VAN HOORN




Η ολλανδική κυβέρνηση ανέστειλε όλες τις επιβατικές πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι την 1η Ιανουαρίου μετά τον εντοπισμό στην Ολλανδία ενός κρούσματος μόλυνσης από μια μετάλλαξη του νέου κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το ολλανδικό υπουργείο Υγείας «συνιστά να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο οποιαδήποτε εισαγωγή αυτής της μετάλλαξης του ιού από το Ηνωμένο Βασίλειο περιορίζοντας και / ή ελέγχοντας την κίνηση επιβατών από το Ηνωμένο Βασίλειο».

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων της Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο στην Γαλλία ανήλθε σε 17.565, έναντι 15.674 χθες.

Ωστόσο, ο αριθμός των ασθενών της νόσου που βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας συνεχίζει να μειώνεται με αργούς ρυθμούς: 2.718 (123 από τους οποίους εισήλθαν σε ΜΕΘ το τελευταίο 24ωρο) έναντι 2.764 χθες, σύμφωνα με την υγειονομική υπηρεσία της Γαλλίας.

Ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται πλέον στο 5,6% έναντι 5,9% χθες.

Ο αριθμός των θανάτων που επήλθαν σε νοσοκομείο κατά τις τελευταίες 24 ώρες είναι 190, επί συνόλου 60.418 από την αρχή της πανδημίας τον Μάρτιο.

Οι γαλλικές αρχές φοβούνται ότι η περίοδος των γιορτών θα οδηγήσει σε έξαρση της επιδημίας.

Πληροφορίες από AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Άμστερνταμ, Netherlands – Παρίσι, France

Σοβαρό το πρόβλημα του νέου κορωναϊού στην Τουρκία: Τα κρούσματα ξεπέρασαν τα δύο εκατ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: