Στην Αθήνα η πρώτη μεγάλη παρτίδα των 83.850 δόσεων: Διανέμονται ήδη στα εμβολιαστικά κέντρα

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς παρακολουθεί την εκφόρτωση των κιβωτίων με τα εμόλια κατά της covid-19 από το αεροπλάνο που τα μετέφερε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ ΑΠΕ- ΜΠΕ/




Λίγα λεπτά μετα τις 8:30 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος η ειδική πτήση που μετέφερε τις 83.850 δόσεις του εμβολίου κατά της covid-19, των Pfizer/BioNTech.

Κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας με επικεφαλής τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής βρίσκονται στο αεροδρόμιο προκειμένου να παραλάβουν τις δόσεις του εμβολίου.

Στη συνέχεια, η πρώτη μεγάλη παρτίδα των εμβολίων θα κατανεμηθεί στα πέντε κεντρικά αποθηκευτικά σημεία και από εκεί θα γίνει η διανομή στα εμβολιαστικά κέντρα.

Η εκφόρτωση των εμβολίων. ΑΠΕ – ΜΠΕ Αλέξανδρος Βλάχος

Εκτιμάται ότι ο γενικός εμβολιασμός των υγειονομικών θα ξεκινήσει στις 4 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 20, όταν και θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στη χθεσινή ενημέρωση στο Υπ. Υγείας (από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον γ.γ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, ο προγραμματισμός παραλαβής των εμβολίων έχει ως εξής:

Εμβόλιο Pfizer/BioNTech: Με βάση την κεντρική ευρωπαϊκή συμφωνία θα παραδοθούν έως τέλος Ιανουαρίου 419.250 δόσεις και έως τέλος Φεβρουαρίου άλλες 333.450 δόσεις. Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουν παραληφθεί συνολικά από τη Pfizer 1.255.800 δόσεις. Ο αριθμός είναι πιθανό να αυξηθεί εάν καταλήξει η ΕΕ σε συμφωνία για επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις. τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπ. Υγείας.

Εμβόλιο Moderna: Στις δόσεις αυτές θα προστεθούν και οι 240. 000 του εμβολίου της Μοdrna. Η έγκρισή του από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων αναμένεται στις 6 Ιανουαρίου. Οι 240.000 δόσεις θα παραδοθούν το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Astra Zeneca/Οξφόρδη: Στις προαναφερθείσες δόσεις θα προστεθούν και παραδόσεις από την AstraZeneca, εάν εξελιχθούν όλα με βάση το σχέδιο της Ε.Ε.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL  στο ΝΕWS GOOGLE

Οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν, η ελπίδα επέστρεψε, αλλά μόλις αρχίζει η τελική αναμέτρηση με τον νέο κορωναϊό…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: