Αποφάσεις την Παρασκευή, lockdown και μετά τις 7 Δεκεμβρίου: Τι είπε ο Πέτσας [βίντεο]

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας Φωτογραφία via mega tv




Δεν αποκάλυψε τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς ο Στέλιος Πέτσας για το πότε και πως θα υπάρξει άρση του lockdown ενόψει των Χριστουγέννων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» απλώς προανήγγειλε παράταση του lockdown και μετά τις 7 Δεκεμβρίου και ανακοίνωσε ότι εκτός απροόπτου οι αποφάσεις θα ληφθούν την Παρασκευή.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι τα δεδομένα της πανδημίας αυτή τη στιγμή μας δείχνουν μία σταθεροποίηση ή και μείωση κρουσμάτων ενώ υπάρχουν θετικά στοιχεία, όπως ότι τα εξιτήρια είναι περισσότερα από τις εισαγωγές ασθενών. Την ίδια στιγμή, σημείωσε, αυξάνει ο αριθμός των απλών κενών κλινών. «Βλέπουμε σταθερή ή πτωτική πορεία, αλλά θέλουμε περισσότερο χρόνο» είπε, συμπληρώνοντας ότι απομακρύνεται η 7η Δεκεμβρίου για σταδιακή άρση μέτρων lockdown.

Ερωτηθείς για το αν θα ανοίξουν πρώτα τα σχολεία ή το λιανεμπόριο, ο κ. Πέτσας υποστήριξε ότι ακόμη δεν είναι σε θέση η κυβέρνηση να ανακοινώσει τη σειρά με την οποία θα ανοίξουν και παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που θα γίνουν έως το τέλος της εβδομάδας, σχετικά με τον οδικό χάρτη για το άνοιγμα της χώρας.

Σε ερώτηση κατά πόσο είναι πιθανό να λειτουργήσουν αυτήν την περίοδο χειμερινοί προορισμοί- ξενοδοχεία, χιονοδρομικά κέντρα- απάντησε «πολύ δύσκολο». Δεν υπάρχει εξάλλου εισήγηση των ειδικών για Χριστούγεννα δύο ταχυτήτων ανάλογα με κάθε περιοχή. «Παράθυρο» άφησε να βγει το λουκέτο σύντομα από τα κομμωτήρια.

Τα εμβόλια

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τους εμβολιασμούς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί των πολιτών κατά του κορωναϊού μέχρι το τέλος Ιουνίου που λογικά θα αρχίσουν τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου.

«Η προμήθεια που θα έχουμε τον Ιανουάριο είναι σχετικά μικρή και για το λόγο αυτό θα γίνει προτεραιοποίηση για τους υγειονομικούς και τα ευάλωτα άτομα του πληθυσμού και σιγά σιγά θα επεκταθεί ο εμβολιασμός στις άλλες ομάδες» είπε.

Στόχος που έχει τεθεί από το υπουργείο Υγείας είναι πάνω από 2.100.000 άνθρωποι να μπορούν να εμβολιαστούν το μήνα, έτσι ώστε όλοι οι Έλληνες αν το επιθυμούν να έχουν εμβολιαστεί μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Η κυβέρνηση θα ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης προκειμένου να πειστούν οι πολίτες ενώ ρόλο σε αυτό θα παίξει και το παράδειγμα που θα δώσει το πολιτικό προσωπικό. «Η πειθώ είναι αυτή που θα ξεκλειδώσει την επιτυχία στον εμβολιασμό» είπε χαρακτηριστικά.

Η φωτογραφία του Μητσοτάκη

Σχετικά με τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τη φωτογραφία του πρωθυπουργού χωρίς μάσκα στην Πάρνηθα απάντησε ότι όταν κάποιος πάει για ποδήλατο στο βουνό δεν είναι απαραίτητο να φορά τη μάσκα. Δεν υπάρχουν διαφορετικοί κανόνες για τα πολιτικά πρόσωπα και τους πολίτες, πρόκειται για μια αυθόρμητη φωτογραφία του πρωθυπουργού με πολίτες που συναντά είτε στο δρόμο είτε στο δάσος. Η αντιπολίτευση προσπαθεί να “τραβήξει το θέμα από τα μαλλιά” για να δημιουργήσει γραμμή απέναντι στην κυβέρνηση, σημείωσε ο κ. Πέτσας. Δεν υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά για κανέναν.

«Κάνουν αντιπολίτευση με ποδήλατα και τσουρέκια» τη στιγμή που τις προηγούμενες μέρες ο κ. Τσίπρας πήγαινε όπου έβρισκε κάποιο πρόβλημα στα νοσοκομεία ή εκεί όπου «σαν το κοράκι» περίμενε να υπάρξουν θύματα, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Δεδομένη η παράταση του lockdown: Η Θεσσαλονίκη στα αρνητικά πρωτεία των κρουσμάτων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: