Ακατάσχετες δηλώσεις χωρίς νόημα από την Τουρκία: Θέλουν κάτι να πουν και λένε αυταπόδεικτες σαχλαμάρες

File photo: Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis. Φωτογραφία via Twitter, υπουργός Ενέργειας @fatih_donmez




Με σημερινή [1/12] ανακοίνωσή του το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών συνεχίζει τη γνωστή τακτική της ακατάσχετης φλυαρίας-ψευδολογίας και αντιστροφής της πραγματικότητας, προκαλώντας μάλιστα για μια ακόμη φορά καθώς υποδεικνύει την Ελλάδα ως υπαίτια για την μη έναρξη διερευνητικών επαφών με “πρόσχημα” το Ορούτς Ρεις…

Η προπαγανδιστική εκστρατεία της Άγκυρας ενόψει της κρίσιμης γι’ αυτήν Συνόδου Κορυφής της ΕΕ συνεχίζεται σήμερα με την ανακοίνωση του ΥΠΕ που αναφέρει ότι τίθεται το ερώτημα:

“Η Ελλάδα με πρόσχημα το Ορούτς Ρέις αρνείται το διάλογο. Το Ορούτς Ρέις έχει ολοκληρώσει το έργο του. Σε αυτήν την περίπτωση, προβλέπετε αλλαγή στη στάση της Ελλάδας;”,

Σύμφωνα με την απάντηση του τουρκικού ΥΠΕΞ “η Τουρκία από την αρχή τάσσεται υπέρ του διαλόγου χωρίς προϋποθέσεις με την Ελλάδα. Στην πραγματικότητα, είχε επιτευχθεί συμφωνία για την επανάληψη των διερευνητικών επαφών με την Ελλάδα, αλλά η ημερομηνία της συνάντησης δεν μπορούσε να καθοριστεί επειδή η Ελλάδα έκανε ένα βήμα πίσω λόγω του ότι το Ορούτς Ρέις ήταν στο πεδίο”.

“Το Υπουργείο Ενέργειας μας ανακοίνωσε ότι το Ορουτς Ρέις ολοκληρώνοντας τις δραστηριότητές του στην Ανατολική Μεσόγειο επέστρεψε στην Αττάλεια στις 29 Νοεμβρίου 2020. Η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι ανοιχτή σε διάλογο χωρίς προϋποθέσεις όπως είναι μέχρι σήμερα”, αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Αννα Ανδρέου/ΑΓΚ
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ολλανδο-γαλλικές επαφές Δένδια ενόψει αποφάσεων στην ΕΕ για Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: