Θετικός στον κορωναϊό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό

File Photo: Ο Αρχειπίσκοπος Ιερώνυμος. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ




Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Ο κ. Ιερώνυμος εμφανίζει ήπια συμπτώματα της νόσου και εισήχθη το πρωί της Πέμπτης στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», αρχικά σε συμβατική κλίνη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αλλά αργότερα, μεταφέρθηκε σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ).

Ο Αρχιεπίσκοπος είχε διαγνωστεί αρνητικός μετά το πέρας της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που ξεκίνησε στις 7 Νοεμβρίου και διήρκεσε τρεις ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την Σύνοδο που είχε διαγνωσθεί θετικός ένας Ιεράρχης αναγκάζοντας όλη την υπόλοιπη ΔΙΣ να τεθεί προληπτικά σε καραντίνα.

Ωστόσο σε μοριακό τεστ που υπεβλήθη το βράδυ της Δευτέρας, ο Μακαριώτατος βρέθηκε θετικός, και σήμερα το πρωί

Λϊγο πριν από την εισαγωγή του ο κ. Ιερώνυμος έστειλε μήνυμα στο οποίο αναφέρει ότι συμμετέχει κι ο ίδιος ως ποιμένας στη δοκιμασία που περνούν χιλιάδες αδελφοί στην πατρίδα μας κι εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

«Συμμερίζομαι τον πόνο, την αγωνία και τον φόβο όλων» προσθέτει και τονίζει πως με την πίστη μας στον Θεό όλοι θα την υπερνικήσουμε (σσ: τη νόσο).

 

Ζητά μάλιστα να εισακουστεί το μήνυμά του και να τηρήσουν όλοι την ιερή υπόσχεση να τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα της Πολιτείας και να προστατεύσουμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης υγείας και της ζωής», όπως μεταφέρουν εκκλησιαστικές πηγές.

Είχε συναντηθεί με τον Μητσοτάκη

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο 14ης Νοεμβρίου ο κ. Ιερώνυμος είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη συνάντηση είχε εκφραστεί η αισιοδοξία ότι η τήρηση των υγειονομικών κανόνων και η συνακόλουθη βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων θα μας επιτρέψουν «να κάνουμε Χριστούγεννα σε ένα διαφορετικό περιβάλλον».

«Είναι στο χέρι μας να τηρήσουμε τα μέτρα και να κάνουμε Χριστούγεννα με τις Εκκλησίες μας ανοιχτές» είχε αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης, με τον κ. Ιερώνυμο να προσθέτει ότι «έχουμε όλοι ευθύνη να προστατεύσουμε με τη στάση μας το ανθρώπινο πρόσωπο και την δημόσια υγεία, ώστε να μπορέσουμε να εορτάσουμε τα Χριστούγεννα στους Ναούς μας».

Δεν υπάρχει λόγος καραντίνας για τον πρωθυπουργό

«Η Κυβέρνηση εκφράζει τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου«, αναφέρει σε δήλωσή του ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος και προσθέτει:

«Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου με τον Αρχιεπίσκοπο. Πρίν τη συνάντηση είχε προηγηθεί τέστ COVID-19 το οποίο ήταν αρνητικό και για τον Πρωθυπουργό και για τον Αρχιεπίσκοπο. Ο Πρωθυπουργός έκανε ξανά τεστ, το οποίο ήταν επίσης αρνητικό πριν την αναχώρησή του για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο έλεγχος του με τεστ είναι συνεχής και ακολουθεί αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Με αυτά τα δεδομένα, η εισήγηση των ειδικών είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας».

Ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με ανάρτησή του στο twitter.

«Θερμές ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο», ανέφερε ο κ. Δένδιας.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Τεράστια η απειλή της πανδημίας: Κρίσιμη η κατάσταση στην Ελλάδα, στο κόκκινο η Βόρεια Ελλάδα

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: