Στον κόσμο της η ΟΛΜΕ: Ζητά λίστα ονομάτων όσων τόλμησαν να ψηφίσουν διαδικτυακά

FILE PHOTO: Mέλη της ΟΛΜΕ συμμετέχουν σε παλαιότερο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Η ιστορία είναι γνωστή: Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε προ μηνών να μεταθέσει στο Σάββατο τη διαδικασία εκλογής υπηρεσιακών συμβουλίων ώστε να μη χάνεται μία ημέρα μαθήματος για μία συνδικαλιστική διαδικασία, παντελώς άσχετη με το μάθημα στις αίθουσες.

Η ψηφοφορία, ηλεκτρονική εν προκειμένω, είχε οριστεί για το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και αφού προηγουμένως είχ εκριθεί συνταγματική από το ΣτΕ.

Ηταν ωστόσο μία πραγματική αποτυχία για το Υπ. Παιδείας καθώς από τους περίπου 170.000 εκπαιδευτικούς ψήφισαν περίπου 13.000.

Ετσι μετά τη νίκη της, η ΟΛΜΕ έρχεται να ελέγξει και τους …αντιφροντούντες, όσους δηλαδή τόλμησαν να συμμετάσχουν σε αυτή.

Ετσι, το ΔΣ της Ομοσπονδίας ανακοίνωσε  ότι θα ζητήσει άμεσα από το υπουργείο Παιδείας, «ασκώντας τα νόμιμα δικαιώματά του», την συγκεντρωτική ηλεκτρονική κατάσταση ψηφισάντων όλης της χώρας. Αντίστοιχα, αναφέρει η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, οι τοπικές  ΕΛΜΕ θα ζητήσουν τις ηλεκτρονικές καταστάσεις ψηφισάντων για όλα τα Υπηρεσιακά Συμβούλια από τις κατά τόπους εφορευτικές επιτροπές.

O καθείς και οι προτεραιότητές του…

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 

“Κρέμασε” η τηλεκπαίδευση, “κρεμάστηκαν” χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: