Σακελλαροπούλου για Πολυτεχνείο: Προέχει το εθνικό συμφέρον, η αλληλεγγύη και η κοινωνική συνοχή

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου (Κ) υποδέχεται στο Προεδρικό Μέγαρο τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη (2Δ), του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη (Δ), του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα (2Α) και τον ΓΓ του ΣΦΕΑ Νίκο Τριανταφύλλου (Α), οι οποίοι εκπροσωπόντας και συνδικάτα και μαζικούς φορείς προέβησαν σε διάβημα διαμαρτυρίας και επέδωσαν ψήφισμα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς καταδικάζουν την απόφαση για την απαγόρευση του εορτασμού της 17ης Νοέμβρη, Αθήνα, Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




«Στις κρίσιμες ώρες που διέρχεται η χώρα προέχει το εθνικό συμφέρον, η αλληλεγγύη και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής» δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετά τη συνάντησή της με αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, του ΚΚΕ, του ΜέΡΑ25, καθώς και του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ), οι οποίοι της επέδωσαν ψήφισμα με αντικείμενο την απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων.

  • Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να επιδείξουν πνεύμα συνεννόησης, τονίζοντας ότι «είναι καθήκον όλων και ελάχιστο χρέος στη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου».

Αναφορικά με την απαγόρευση των δημοσίων συναθροίσεων, η κ. Σακελλαροπούλου επισήμανε ότι «για την κρίση της νομιμότητας της απόφασης αυτής αρμόδιες είναι οι δικαστικές αρχές, ενώπιον των οποίων το ζήτημα εκκρεμεί».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ/Δήμητρα Κατσιμεντέ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Μητσοτάκης: Αδιανόητο το σκηνικό σύγκρουσης, όλοι οι αρχηγοί μαζί στο Πολυτεχνείο με επικεφαλής την ΠτΔ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: