Πρώτη αεροδιακομιδή από τη Β. Ελλάδα στην Αθήνα: 3 ασθενείς από τη Δράμα με C-130

File Photo: Φωτογραφία που εικονίζει αεροπλάνο C- 130 να πραγματοποιεί αεροδιακομιδή. ΑΠΕ- ΜΠΕ,ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ, STR




Τρεις ασθενείς με κορωναϊό από τη Δράμα μεταφέρθηκαν με ειδική πτήση σε νοσοκομεία της Αθήνας, μέσα σε ειδικές κάψουλες.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας αναχώρησε το πρωί, από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας με προορισμό την Καβάλα, από όπου παρέλαβε τους τρεις ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωναϊό στο νοσοκομείο της Δράμας και τους μετέφερε στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροσκάφος έχει τη δυνατότητα μεταφοράς τριών ασθενών μέσα σε ειδική κάψουλα, κάθε ένας από τους οποίους συνοδευόταν από τον γιατρό του, ο οποίος είχε την ευθύνη μέχρι ο ασθενής να εισαχθεί σε νοσοκομείο της Αττικής.

Πρόκειται για δύο 76χρονους και ένας 75χρονο που νοσούν βαριά. Οι τρεις ασθενείς διακομίστηκαν στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία” και «Αττικόν».

Διάψευση για έλλειψη οξυγόνου στη Δράμα

Διαψεύδει τις αναφορές για πρόβλημα με το οξυγόνο στο Νοσοκομείο Δράμας η διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος, τονίζοντας ότι «κανένα απολύτως πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε με την απαραίτητη παροχή οξυγόνου σε Κλινική COVID. Όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς στο νοσοκομείο μας έχουν την απαιτούμενη ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική φροντίδα», δηλώνει.

Η διοίκηση εξηγεί ότι η παρέμβαση στην οποία έχει ήδη προβεί το νοσοκομείο και για την οποία χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια ΑΜΘ με τήρηση όλων των νόμιμων διαδικασιών, «αφορά στην αύξηση της παροχής οξυγόνου του υποσταθμού από 14-18m3/h σε 2*25m3/h στην Κλινική COVID 2, προκειμένου να υπάρχει ενίσχυση της υφιστάμενης παροχής».

Όπως προσθέτει, για να επιτευχθεί αυτό και με γνώμονα την απόλυτη ασφάλεια για τους ασθενείς της συγκεκριμένης Κλινικής, «προμηθευόμαστε φιάλες οξυγόνου προκειμένου να παρασχεθεί οξυγόνο στους νοσηλευόμενους για το χρονικό διάστημα της μίας ώρας που θα χρειαστεί για την αναβάθμιση του υποσταθμού».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ/ERT

Aκολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

«Καλά νέα» από Θεσσαλονίκη: Μειώθηκε κατά 50% το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: